KHK’li hekimlere çalışma yasağında geri adım

OHAL KHK’si ile ihraç hekimlere SGK’yle anlaşmalı hastanelerde çalışma engeli getiren düzenlemeden geri adım atılıyor. KHK’li hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler de ya 450 gün bekleyecek ya da 75 bin-125 bin lira ödeyerek özelde çalışmaya başlayabilecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, muhalefetin ve sağlık meslek örgütlerinin tepkisine yol açan KHK ile ihraç edilmiş hekimlerin özel sektörde de çalışmasını sınırlayacak düzenlemede geri adım atacak.

Edinilen bilgiye göre Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan teklifin 5'inci maddesi üzerine siyasi parti gruplarından temsilciler bir araya geldi. Görüşmelerde muhalefet partileri maddenin tamamen teklif metninden çıkarılmasını istedi. Ancak AK Parti, OHAL KHK’si ile ihraç edilen hekimlerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışamayacağı ve rapor düzenleyemeyeceği şeklindeki bölümü çıkaracağını bunun için değişiklik önergesi vereceğini açıkladı.

Söz konusu maddede güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan yeni hekimlere de SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışma engeli getiriliyordu. Bu yasak teklifin komisyon görüşmeleri sırasında önerge ile çıkarılmış özelde çalışma yolu yeni mezunlar için açılmıştı. Şimdi Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan teklifte bir önerge verilerek getirilmek istenen bu yasak ihraç edilmiş hekimler için de uygulanmayacak.

Tartışma konusu 5'inci madde tekliften çıkarılmayacak. Söz konusu maddede güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan hekimlerin özel hastanelerde çalışması için 600 gün bekleme süresi 450 güne çekilecek. Ayrıca bu süre pratisyen ve uzman hekimler için ayrı belirlenecek ücret tarifesi ile (75 bin-125 bin) kaldırılabilecek.

Sağlık teklifinin Genel Kurul görüşmeleri bugün başladı. Değişiklik önergesinin yarın yapılacak Genel Kurul’da verilmesi bekleniyor.