Dışişleri'nden Gazze açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası toplum İsrail saldırılarını durdursun.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'nin İsrail ordusu tarafından saldırıya uğramasının ardından Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'de tırmanan şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. Uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını sonlandırması için adım atmaya çağırıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

Pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızdı. Gazze'nin 3 kilometre kadar içerisine sızan İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli hayatını kaybetti, bir İsrail askeri öldürüldü.

Olaydan bir gün sonra Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında bir İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı pazar günü ölen üyelerinin intikamını almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu gelişmenin ardından İsrail Gazze'ye hava saldırısı başlatırken, Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi. (Dış Haberler)