Berna Laçin'den mahkemede Erdoğan'lı savunma

Berna Laçin'in 'dini değerleri aşağılamak'tan 1 yıla kadar hapis istemi ile yargılandığı dava bugün başladı. Laçin savunmasında, "Nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanımız Suudların yaptığı cinayeti anlatırken 'katiller' dediğinde Müslümanları kast etmiyor ise ben de Medine şehrinden bahsederken bunu İslamiyet'le ve Müslümanlıkla bağlamadım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, halkın dini değerlerini aşağılama suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istenen oyuncu Berna Laçin bugün hakim karşısına çıktı.

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Laçin ve avukatları katıldı. Oyuncu olduğunu ve aylık 10 bin lira gelirinin bulunduğunu söyleyen Laçin, iddianamede geçen ifadeleri hiçbir şekilde kabul etmediğini belirterek, "Söz konusu tweeti ben attım. Ama bunun içinde dinle ilgili içerik yok. Bu idamla ilgilidir. Bunu belirtmek için paylaşımın altında idam etiketi de bulunmaktadır. Bunlar tamamen troller tarafından bilinçli olarak saptırılarak bir gündem yaratılmıştır. Şu anda burada olmama sebep olmuşlardır. Günlük hayatta bunun bir yansıması olmamıştır. Ne benim şahsıma en küçük bir tehdit gelmiştir ne de halk arasında en ufak bir tartışma ya da gerilim olmamıştır. Sadece sanal dünyada kalmış bir olaydır" dedi.

Paylaşımında Medine şehrinin adı geçtiği için hakkında dava açıldığını söyleyen Laçin, "Oysa benim bahsettiğim idamın bulunduğu şehirler içerisinden verilmiş bir örnekti. Herhangi bir dini içeriği yoktur. Şehirlerin kutsallığı vardır. Ama o şehirde doğup büyüyen herkesi kutsal saymak mümkün değildir. Bunun böyle olmadığını da çok yakın zamanda Kaşıkçı cinayetiyle zaten hepimiz gördük. Bana saldırıların öznesi olan 'Arap kardeşlerimiz Müslüman'dır dolayısıyla böyle bir şey yapmaz' cümlesinin de içinin boş olduğunu gördük. 30 yıldır her an halkın önünde olan biriyim. 6-7 yıldır Twitter kullanıyorum. 5-6 bin mesajım var. Bugüne kadar bir kere bile değil kendi dinime hakaret etmek başka dine mensup insanlara karşı nezaketsiz bir sözüm bile olmamıştır. Dolayısı ile 'böyle bir şey yapmaz' cümlesinin içinin de boş olduğunu gördük. Nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanımız Suudların yaptığı cinayeti anlatırken 'katiller' dediğinde Müslümanları kast etmiyor ise ben de Medine şehrinden bahsederken bunu İslamiyet'le ve Müslümanlıkla bağlamadım" diyerek beraatini istedi.

Laçin'in avukatları da yazılı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.

İddianamede ne deniyor?

Laçin hakkında soruşturmaya konu olan olayla ilgili iddianamede, Laçin'in alınan savunmasında o tarihte gündemde idam ve çocuk tacizine ilişkin sosyal medyada tartışmalar yapıldığını, takipçileri ile yazışırken Suudi Arabistan'daki düzen içerisinde tacizin ve tecavüzün olmadığına dair iddialarda bulunulduğunu, bunun üzerine kendisinin de söz konusu yorumu yaptığını söylediği belirtildi. İddianamede, soruşturmaya konu yazıda örnek gösterilen Medine şehrinde "İslam Peygamberi'nin kabrinin bulunduğu", "hac ibadeti kapsamında ziyaret edildiği" ve "tüm dünya Müslümanlarınca kutsal bir şehir olduğu", açık internet kaynaklarından yapılan araştırmaya göre buradaki tecavüz suçlarının, dünyadaki diğer şehir veya ülkelere nazaran "tecavüz rekoru kırdığı" şeklinde lanse edilmesini gerektirecek hiçbir resmi ya da gayriresmi istatistiki veri bulunmadığı belirtiliyor. Laçin'in bu şekilde üzerine atılı "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği kaydedilerek 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (HABER MERKEZİ)