Duvar Arkası: Luna'da 'subliminal mesaj' bulundu!

MHP'li vekil çizgi film Luna'da "subliminal mesaj" yakaladı! CHP'den 200 yeni aday gelecek... Mehmet Uçum tanımı AK Partilileri kızdırdı! İYİ Parti'nin Kurucular Kuru hatası... Hepsi Duvar Arkası'nda!

Google Haberlere Abone ol

LUNA’NIN BİLİM DÜNYASINDA SUBLİMİNAL MESAJ

Brezilya yapımı animasyon Luna’nın Bilim Dünyası küçük çocukların ilgiyle izlediği bir çizgi film. MinikaGo çocuk kanalında yayınlanan çizgi filmde 12 yaşında meraklı bir kız çocuğu sürekli soru sorup araştırıyor ardından öğrendiklerini evinin bahçesinde danslı bir gösteriyle ailesine anlatıyor. Bu çizgi film geçtiğimiz hafta TRT hesaplarının görüşüldüğü Meclis KİT Komisyonu’nda gündem oldu. Luna’nın Bilim Dünyası’nı 5.5 yaşındaki oğlu ile izlediğini anlatan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Luna’nın öğrendiklerini anlattığı sahnelerde görünen bahçe çitine dikkat çekti, “Ben hep çiti şu şekilde düşünüyorum, çittir, karedir ama çitin üstünde hep bir haç işareti var. Bilinçaltında çocuklarımıza verilen bir mesaj var. Yanlış anlamayın, burada belki farklı dine mensup arkadaşlarımız bulunabilir. Biz Müslümanız ve ben oğlumun Hıristiyan sembolleri alarak yetiştirilmesini istemiyorum” dedi.

Bahçe çiti üzerinden çocuklara Hıristiyanlık mesajı verilmesini istemeyen Kara önümüzdeki günlerde MHP olarak çocukların bilinçaltının subliminal mesajlarla yönlendirilmemesi için Meclise bir araştırma önergesi getirmek istediklerini ifade etti, herkesten buna destek istedi.

CHP’DE 200’E YAKIN ADAY DAHA İLAN EDİLECEK

31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklarını sürdüren CHP geçtiğimiz ay 105 belediye başkan adayını ilan ederek bu süreçte en erken aday açıklayan parti oldu. 14 Kasım’da yapılacak Parti Meclisi toplantısına da “üzerinde mutabakat sağlanan” 200’e yakın belediye başkan adayını sunacak. Edindiğimiz bilgiye göre bu kez listede il ve büyük kentlerden bazı merkez ilçeler de var. Kulağımıza Ankara’nın en büyük ilçelerinden Çankaya ve Yenimahalle Belediye Başkanlarının ilan edileceği geldi. Karar da mevcut belediye başkanları ile devam yönünde görünüyor. Yine devam kararı alınan ve 14 Kasım’da ilan edilmesi beklenen illerden biri de Giresun’un belediye başkanı. Kulislere göre Gümüşhane, Karabük,  Bingöl ve Batman belediye başkan adayları da 14 Kasım’da belli olacak. Aydın, Edirne, Hatay ve Eskişehir Belediye Başkanları ile devam etme eğilimi bulunan CHP’de bu isimlerin ise teknik detaylar nedeniyle bir sonraki toplantıya kalabileceği konuşuluyor.

MEHMET UÇUM'UN TANIMI AK PARTİLİLERİ KIZDIRDI!

Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Mehmet Uçum, 16 Nisan kitabında “Cumhurbaşkanlığı sistemi siyasi açıdan tek kişilik hükümettir. Bakanlar ‘siyasi teknisyen’ olacaktır” demişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağlık teklifinin görüşüldüğü Komisyon’da Bakan Yardımcısı’nın bir konudaki yaklaşımını eleştirirken bu kitaba gönderme yaptı, “parlamenter sistemin kabine üyesi olsaydınız bu siyasi refleksi gösterebilirdiniz. Ama Sayın Bakan teknisyen, siz teknisyen yardımcısısınız. Atanmışın milletin vekiliyle polemik yapma, ona sert çıkma hakkı yok” dedi. Özel’in “teknisyen yardımcısı” sözleri hem Bakan Yardımcısını hem de AK Partili milletvekillerini kızdırdı.

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, “sağlık teknisyen yardımcılığı”nı hiç kabul etmiyorum. Öyle de olsa size yakıştıramadım. Siz beyefendi birisiniz, nezaketi hiç bırakmazsınız ama incitici” dedi. Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven de “bakan, teknisyen, siz de teknisyen yardımcısı gibisiniz” denmesine bir şey demezdim ama “Sayın teknisyen yardımcısı” diye hitap edilmesini temsil ettiğim anayasal kurum adına kabul etmiyorum” dedi. Tekrar söz alan Özgür Özel ise, “Eğer bir sistemi bir rejime kasteden Anayasa değişikliğini getirdiysek, ağırlığını taşıyacağız. Benim ifadem rejim eleştirisidir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, “Burada oturan Muhammet Bey Bakan Yardımcısıdır. Hükûmet vardır, bakanlar vardır, bunlar Anayasa’da yazılıdır. Uçum böyle söyledi, öbürü başka bir şey söylediden ziyade Anayasa ve Tüzükte belirtilen şekilde hitap daha doğru, şık olur” dedi. Konunun kişisel olmadığını tekrarlayan Özel bu eleştirilere, “Bakan Yardımcısı demekten gocunmam ama bakan yardımcılığını, bakanları siyasi teknisyen olarak tanımlayan bir başdanışmanınız var, kitabı da çatır çatır satıyor” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ PARTİ’NİN KURUCULAR KURULU PİŞMANLIĞI

Meclis’in en genç partisi İYİ Parti geçtiğimiz ay bir yılı geride bıraktı. Tartışmalı bir süreç içinde kurulan, baskın seçime yakalanan, seçime katılıp katılmaması kriz olan İYİ Parti geçen 1 yıl içinde de birçok istifa haberi ile gündeme geldi. İl-ilçe teşkilatlarından istifalarda en dikkat çekenler partinin kurucular kurulu içinde yer alan bazı isimlerin istifası oldu. İYİ Parti’nin resmi internet sitesine göre 200 kurucu üye sayısı biri vefat olmak üzere 172’ye düştü. Bu durumda İYİ Parti’nin 27 kurucu üyesi istifa etmiş oldu. Dışarıdan parti içinde sürekli bir sorun yaşandığına işaret eden bu tabloyu parti içinde farklı değerlendirenler de var. İstifaları sorduğumuz bir parti yöneticisi, “200 kurucu olursa böyle olur. Bunun oluru aslında 60-70’ti. Bu konuda hata yaptık” dedi. Parti yöneticisi matematiksel olarak çok haksız sayılmaz. Tabii sorun sadece sayı ise.

HÂKİMLERE TUVALET KÂĞIDI UYARISI!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yeni tasarruf önlemlerini konuşuyor. Mahkemelerin yazı işleri müdürlüklerine gönderilen uyarıda, hâkimlerden yazdıkları kararların veya yükledikleri dilekçelerin, ihtiyaç olmadıkça çıktısını almamaları istendi. Ekonomik krizde en fazla zamlanan kalemlerden olan “kâğıt” sıkıntısını nasıl aşacağını düşünen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde de “tuvalet kâğıdını ve kâğıt havluyu az kullanın” uyarısıyla karşılaştı. Taşeron temizlik firmasının görevlileri bu uyarıyı mübaşirlere illettiler; onlar da hâkimlere…

AK PARTİ’Lİ O İSİMLER İTTİFAKI NEDEN İSTEMEDİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçime Cumhur İttifakı’yla girilmeyeceğini ilan ettikten hemen sonra AK Partili bazı isimlerin bu ittifakı bozmak için çabaladığı MHP yöneticileri tarafından açık açık dile getirildi. Peki bu isimler ittifakı neden istemedi? AK Parti kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre bu 'ekip', MHP ile ittifakın iktidar partisine zarar verdiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve parti yönetimine şu minvalde ifade etti, “24 Haziran Genel Seçimi sonuçları bize milliyetçi oyların yükselişte olduğunu gösterdi. MHP yüzde 11.1, HDP yüzde 11.7, İYİ Parti yüzde 9.96 oy aldı. Bu, toplam yüzde 33 oy demek. Durum böyleyken 31 Mart 2019 Yerel Seçimine de MHP’yle ittifak yaparak girmemiz yine onların oyunu artırır. Küçük bir partiyi sırtımızda taşıyarak onları büyütmek yerine kendi adaylarımızı çıkarmalıyız”. AK Parti’nin etkin isimlerinin bu tespiti yaparken HDP’nin oylarını da 'milliyetçi oylar' içinde sayması dikkat çekiyor. Bir diğer önemli nokta ise “sırtımızda taşıma” ifadesi… AK Parti’nin eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın 24 Haziran öncesi kendi seçim bölgesi Kayseri’de, “Yüzde 2.5’luk parti kuyruğumuza takıldı” dediği iddia edilmiş, Bahçeli bu sözlere yine Kayseri’de, isim vermeden tepki göstermişti. Elitaş’ın yeni dönem parlamentoda grup başkanvekili yapılmaması da buna bağlanmıştı.

Etiketler CHP Luna duvar arkası