Koruma Kurulu, onayladığı projeyi şikâyet etti!

Kapadokya’daki Zemi Vadisi’ne yapılan beton merdivenleri CİMER’e şikâyet eden bir vatandaşa verilen yanıtta projeye onay veren Nevşehir Kültür Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün yapılan uygulamalar hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kapadokya'da peri bacalarının olduğu Zemi Vadisi'ne, delici ve kırıcı aletlerle kayalarda boşluk açılıp beton dökülerek Nevşehir Kültür Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayıyla beton merdivenler yapıldı. Bir vatandaşın konuyla ilgili CİMER’e yaptığı şikâyete verilen yanıtla, Müdürlüğün bölgedeki çalışmaları yerinde incelediği ve uygulamalarla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

.

‘AYKIRI YAPILAN UYGULAMALAR’

Nevşehir Kültür Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Melih Gamsız tarafından CİMER şikâyetine verilen yanıtta, “Zemi Vadisi Yürüyüş Güzergâhları Tasarım ve Peyzaj Projesi’ne aykırı yapılan uygulamalar hakkında Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından yasal işlem yapılması için Nevşehir Cumhuriyet Baş Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim” ifadelerine yer verildi.

Peri Bacaları'na beton merdiven!Peri Bacaları'na beton merdiven!