TARİŞ'te eylem yeniden başladı

TARİŞ fabrikasında sendikalı olduğu işten çıkarılan 7 işçi direnişe başladı. Gıda-İş Sendikası İzmir halkını desteğe çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan TARİŞ fabrikasında, işten çıkarılan 7 işçi için Gıda-İş Sendikası üyeleri bu sabah 07.15 'den itibaren fabrika önünde direnişe başladı. Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, "Atılan işçiler işe geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını" belirterek tüm işçilere, sendikalara ve İzmir halkına TARİŞ işçilerinin mücadelesine destek vermeleri için çağrı yaptı.

'DÜN HAVALİMANINDAKİ İŞÇİLER, BUGÜN BİZ GÖZALTINA ALINDIK!'

İşten atılan 7 arkadaşları için yaptıkları eylemde, 64 işçinin çevik kuvvet ekiplerince gözaltına alınmalarına tepki gösteren Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, bu sabah yeniden eyleme başladıklarını söyledi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü, "Arkadaşlarımızla bir araya gelip bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda bugün sabahtan itibaren eylem yapma kararı aldık. Bu iş çözülene kadar da buradan ayrılmayacağız. Her gün fabrikadaki işçiler işe girmeden burada olup onlar servislere binip ayrılana kadar bekleyeceğiz. Biliyorsunuz burası gözden ırak bir yer. Bu yüzden direnişin görünür hale gelmesi için bazı planlamalar yaptık. Kent merkezlerindeki TARİŞ mağazalarının önünde illerdeki sendikalarla ortak etkinlikler ve basın açıklamaları yapacağız. Uluslararası düzeyde de çalışmalarımız var. Çünkü bu yapılanlar sadece bir gözaltı meselesi değil. Giderek işçilerin hak mücadelesine karşı bir tutum var. Dün havalimanındaki işçiler, bugün biz gözaltına alındık. Buna karşı dikkat çekmek için tepki örgütlemeye çalışıyoruz. Ama esas olarak fabrikanın önünde duracağız. Atılan 7 kişi işe geri alınana kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Tüm işçileri, sendikaları ve İzmir halkını TARİŞ işçilerinin mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz."

 Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan

NE OLMUŞTU? 

İzmir’deki Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde Kurulu TARİŞ fabrikasında 7 işçi, DİSK/Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılmıştı. Önceki gece sendika üyesi tüm işçiler kendilerini fabrikaya kapatarak eylem başlattığı için 65 işçi ve sendika yöneticileri, çevik kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki işçiler dün sabah serbest bırakılmıştı.