Şule Çet'in avukatı Yıldırım: Bu olay bir cinayet

Ankara’da plazanın 20’nci katından düşerek hayatını kaybettiği belirtilen Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım ve Kadın Meclisleri Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Yıldırım soruşturma dosyasının intihar olarak açıldığını söylerken, "Dosyaya dün giren delil bu olayın bir intihar değil cinayet olduğu yönündeki şüphelerimizin son noktasını koydu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da bir plazanın 20'nci katından atılarak öldürüldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Şule Çet’le (23) ilgili yürütülen soruşturma dosyasına eklenen yeni belgelerde tutuklu sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu'nun Çet'in ölümünün ardından bir hava yolu firmasını 10 kez aradığı ortaya çıktı. İki sanığın telefonlarının HTS kayıtlarındaki yazışmalara da ulaşıldı.

Soruşturmadaki son gelişmelerin ardından Çet'in avukatı Umur Yıldırım ve Kadın Meclisi temsilcileri Ankara Adliyesi önünde bir araya gelip ortak açıklama yaptı.

‘BİZ BUNU EN BAŞINDAN BERİ SÖYLÜYORDUK’

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım adliye önündeki açıklamada soruşturmada son aşamaya gelindiğini, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan kesin ölüm raporunu beklediklerini belirterek, “Dosyaya dün giren delil bu olayın bir intihar değil cinayet olduğu yönündeki şüphelerimizin son noktasını koydu. Olay günü şüphelilerden Berk Akand hiçbir şey bilmediğini, görmediğini söylüyordu ki, olay günü 02.39’da farklı bir bayana atılan mesaj var. ‘Her şey çok kötü oldu, lütfen bana geri dön ve ara’ şeklinde... Şule’nin 03.50’de plazadan atıldığı tespit edildi. Yani bir saatten fazla bir süre şüpheliler cesedi ne yapacağız diye tartıştılar. Bu mesaj atıldığında Şule ölmüştü. Biz bunu en başından beri söylüyorduk” dedi.

‘SANIKLARIN SABAHA KADAR GÖRÜŞME TRAFİĞİ VAR’

Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Şüphelilerin anlattıklarına göre Şule ile aralarında tutmak isterken parmağı kırıldı, tırnaktaki dokular o şekilde oldu gibi bir hikayeleri vardı. Fakat bu hikaye polisin olay yeri raporuyla çürütülmüş. Bahsettikleri pencerenin pervazında kimsenin parmak izi bulunmamış. Bu da Şule’nin öldürülüp, kaba bir tabir ama, çuval gibi aşağıya atıldığını gösteriyor. Tanık ifadesiyle Şule’nin öldürülüp bir saatin üzerinde cesedin başında soğuk kanlıkla, bu cesedi nasıl yok ederiz diye tartışıp sonrasında atma noktasına getirdiklerini gördük. Sanıkların sabaha kader görüşme trafiği var. Kimlerle görüşüldü savcılık detaylı çalışma yapıyor. Dosya intihar olarak açıldı ama cinayet olduğu noktasında su götürmez bir gerçek var. İnşallah hak ettikleri cezayı alacaklar. Biz hak etmedikleri bir ceza istemiyoruz.”

‘BU OLAY BİR KADIN CİNAYETİDİR’

Kadın Meclisleri adına konuşan Rüya İnanır ise şöyle konuştu: “Şule’nin ölümü intihar denilerek üstü örtülmeye çalışılıyordu.Ama biz kadınlar biliyoruz ki bu bir intihar değildir, kadın cinayetidir. Şüpheliler Berk Akand ile Çağatay Aksu yeterli delil bulunmasına rağmen tutuklanmamıştı. Biz eylemler yaptık mücadelemizi sürdürdük bunun sonucunda şüpheliler tutuklanabildi. Bizlere şüpheli gösterilen bu olay bir kadın cinayetidir. Kadınlar söz konusu olduğunda ölümler intihar süsü verilerek şüpheli ölüm denilmektedir. Biz Kadın Meclis’leri olarak bundan sonra da davayı takip etmeye devam edeceğiz."