Reddediyor... Kabul ediyor... Haklı çıkmaya çalışıyor! Ahmet Kural ne diyor?

Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı yönündeki şikayetin kamuoyuna yansımasından bu yana yaptığı birbiriyle çelişen ve satır aralarında şikayetçiye suçlamalar yönelten açıklamalar yapıyor. İşte Kural'ın açıklama ve ifadesinde söyledikleri...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sıla Gençoğlu, oyuncu Ahmet Kural tarafından darp edildiği gerekçesiyle 1 Kasım günü savcılığa şikayette bulundu. Avukatıyla birlikte adliyeye giden sanatçı, aile mahkemesine de başvurarak, Ahmet Kural hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu olayın ardından Ahmet Kural'dan birbiriyle çelişen açıklamalar ve ifadeler geldi. İlk olarak suçlamaları kesin bir dille reddeden, ardından savcılıkta verdiği ifadede şiddet uyguladığını kabul eden Kural son olarak da Sıla'nın resmi makamlarca düzenlenmiş darp raporuna itiraz etti. Savcılığa ifade veren görgü tanıklarından ve Kural'ın komşusu olan Hatice T. olay gecesi, Kural'ın "bir kadına şiddet uyguladığını ve küfrettiğini" duyduğunu belirtti. İşte ilk günden bugüne Ahmet Kural'ın bu olayla ilgili söyledikleri:

İLK AÇIKLAMA ... 2 KASIM 2018: İDDİALARI KABUL ETMİYORUM 

Ahmet Kural, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada tüm iddiaları reddederek, konuyla ilgili, "Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların da hiçbirini kabul etmiyorum” dedi. “Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadeden de öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme çıktı” diyen Kural, “Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı da kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım maalesef. Çok üzgünüm, çok” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ AÇIKLAMA ... 2 KASIM 2018: ÖZÜR DİLERİM

2 Kasım tarihinde savcılığa giderek ifade veren ve ardından açıklama yapan Kural, 'satır aralarında' Sıla'ya yönelik suçlamalarına devam ederek "İfademi verdim, Türk adaletine güveniyorum. Böyle bir konuyla adım anıldığı için herkesten çok özür dilerim. Yaşananlar için de asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" dedi.

Ahmet Kural: Tüm kadınlardan özür dilerimAhmet Kural: Tüm kadınlardan özür dilerim

İFADE ... 3 KASIM 2018: BİRBİRİMİZİ SARSTIK

Ahmet Kural'ın savcıya verdiği ifade de ortaya çıktı. İki saat süren ifadesinde Sıla ile ilk ayrılıklarından bahseden Ahmet Kural, hayat görüşlerinin farklı olması, sevgilisinin arkadaş çevresini tasvip etmemesi, hor görmesi ve inançlarına saygı duymaması gibi nedenlerden ilişkiyi kendisinin bitirdiğini iddia etti. Kural ifadesinde, Sıla'ya şiddet uyguladığını kabul ederek, "Benim ikametimde önce mutfakta oturup sohbet etmeye başladık. Sohbet esnasında konuyu ben bir önceki ayrılık durumuna getirdim. Çünkü her seferinde farklı cevaplar verdiği için inanmakta güçlük çekiyordum. Bana daha önce eski arkadaşı olduğunu söylemişti, yine başka seferinde albüm kapağı için görüştüğünü söyledi, yine bir keresinde o bana asılıyor şeklinde cevap vermişti. Bu nedenlerden dolayı ayrılık konusunu açtım. Sıla hanıma, 'Anne ve babamın yanından geliyoruz, ilişkimiz güzel gidiyor, aile kurmayı planlıyoruz, benden çocuk sahibi olmak istediğini söylüyorsun, eğer böyle bir konu varsa, lütfen kırma beni söyle' dedim. Ben böyle söyleyince 'evet ben senin canın yansın istedim, birlikteydik' dedi. Tartışma da bunun üzerine başladı.

Ben çok kötü oldum. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Sıla hanımdan evi hemen terk etmesini istedim. Şoförünü aramasını istedim. Sıla hanıma en azından bir merhabamız kalsın dedim. Fakat o evden gitmek istemedi, ben de kendisine neden bu kadar yalan söylediğini, artık birlikte olamayacağımızı söyledim, ısrarla evden gitmesini istedim. Fakat evden gitmedi. Biz bu sırada halen mutfaktaydık. Ben kendi telefonumdan Sıla hanımın şoförünü arayacakken Sıla hanım, benim bileklerimden tuttu, yaklaşık 10-15 kere yalvarırım git, dedim. Bana şoförü arattırmadı, kendisi de aramadı. Bu sırada halen bileklerimden tutuğu için ben önce ellerimi çektim, bu sırada Sıla hanım yere düştü.

Masadan kalktım ve mutfak kapısına doğru yöneldim. Sıla hanım, benim tişörtümün arkasından tutup mutfaktan çıkmamam için beni durdurmaya çalıştı. Kendimi kurtarmak için yine tişörtümü çektim, yine düştü, ben salona gittim. Sıla hanım da arkamdan geldi. Orada karşılıklı bağrışma oldu ve seslerimizi yükselttiğimizi kabul ediyorum, fakat incitici bir söz söylemedim. Sinkaflı bir söz söylemedim. Tehditte bulunmadım. O sırada ikimiz de alkollüydük. İkimiz de birbirimiz kollarından tutup birbirimizi sarstığımız oldu. Bu şekilde bir kaç kere yere düştü. Bu tartışma hali yaklaşık on beş dakika sürdü. 45 dakika süren tartışma ve şiddet olmadı, bir süre sonra sakinleştik, o mutfağa geçti ben salonda kaldım. Sonrasında kapının açıldığını duydum, Sıla hanım bağırarak 'seni bitireceğim Ahmet Kural' dedi. O günkü münakaşada zaten sakat olan belimde ağrı meydana geldi. İki gün evimde yattım. Kollarımda morluk oluştu. Sıla’nın eylemleri neticesinde dudağımın içi yaralandı. Fakat şikayet etmeyi düşünmediğim için sağlık raporu almadım" dedi.

SON AÇIKLAMA 8 KASIM 2018: MADEM ŞİDDET GÖRDÜ...

Ahmet Kural, Sıla’nın resmi makamlarca düzenlenmiş darp raporuna 3 noktada itiraz etti: Darp raporunu neden Adli Tıp'tan değil, özel bir hastaneden aldı? Darp varsa neden 100 metre ilerideki karakola gitmedi? Madem şiddet gördü, başvuruyu neden olaydan iki gün sonra yaptı?

Tanık ifadesi: Kural'ın küfürleri duyuluyordu

Ahmet Kural'ın, Sıla'yı darp ettiği iddia edilen akşam yan villada bulunan ve yaşananlara şahit olduğunu anlatan Hatice T.'nin ifadesi ortaya çıktı. Tanık, "8 Ekim günü arkadaşımın Zekeriyaköy'de bulunan evindeydim. Arkadaşımla geç saatlere kadar oturduk. Bulunduğumuz ev villa tipinde bir evdi. Yan taraftaki villanın da Ahmet Kural'a ait olduğunu biliyordum. Gece saat 04.00 sularında Kural'ın evinden tartışma sesleri gelmeye başladı. Bir kadın ile bir erkeğin tartıştığını hatta erkeğin kadına bazen tokat attığını duyuyorduk. Bu kişinin Sıla olduğunu bilmiyorduk. Ayrıca Ahmet Kural'ın çeşitli küfür içerikli sözleri de duyuluyordu. Yaklaşık bir saat sonra bir araç sesi duyduk. Kadın evden çıkıp araca bindi ve sesler kesildi" dedi.

Tanık Hatice T. olay anlarında erkek arkadaşıyla yaptığı bir yazışmayı da savcılığa sundu. Yazışmada Hatice T.'nin erkek arkadaşına 04.44-04.45 aralığında Whatsap üzerinden "Doğukan, Ahmet Kural evinde bir kızı dövüyor, çok kötü, polise haber versek mi, çok yakından sesler geliyor, çok korktum, bir şey olur mu?" yazdığı belirtildi.

Yapı Kredi Bankası sözleşmeyi feshetti

Yapı Kredi Bankası, yaşananların ardından markanın reklam yüzü olan Ahmet Kural ile çalışmayacağını duyurdu. Bankanın açıklaması şöyle:

“Bahsi geçen iddialar ve iddialara konu teşkil eden davranışların Bankamızın etik anlayışı ile bağdaşması söz konusu değildir. Konunun yargıya intikal etmiş olması sebebiyle, ek karar ve yaptırım haklarımız saklı kalmak kaydı ile, yargının vereceği nihai karara kadar gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bununla birlikte, mevcut iletişim çalışmalarımızı durdurduğumuzu ve Ahmet Kural ile olan iş birliğimize devam etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz.”

Avukat Epözdemir: Sıla kendini duvardan duvara mı vurdu?Avukat Epözdemir: Sıla kendini duvardan duvara mı vurdu?

Yapı Kredi Bankası: Ahmet Kural ile iş birliğine devam etmeyeceğizYapı Kredi Bankası: Ahmet Kural ile iş birliğine devam etmeyeceğiz

Naz Çekem: Ahmet Kural parmağımı kırmıştıNaz Çekem: Ahmet Kural parmağımı kırmıştı

Sıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladıSıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladı

Ayşe Paşalı Sıla'yı nasıl kurtardı?Ayşe Paşalı Sıla'yı nasıl kurtardı?

Pınar Altuğ, Sıla paylaşımına gelen tepkilere yanıt verdi: Siz ne yaptınız?Pınar Altuğ, Sıla paylaşımına gelen tepkilere yanıt verdi: Siz ne yaptınız?

'Müslüm', Ahmet Kural, erkek şiddeti'Müslüm', Ahmet Kural, erkek şiddeti