Dışişleri: ABD'nin PYD angajmanını sonlandırması temel bir gereklilik

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, 1-2 Kasım'da Washington'u ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapılan açıklamada "ABD'nin PYD/YPG ile angajmanının sonlandırılması gereklilik" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Menbic'te ABD ile Türkiye'nin ortak devriyeye başlaması sonrası Türk Dışişleri'nden açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın Washington ziyaretinde, "ABD'nin 'YPG/PYD' ile angajmanının sonlandırılmasının, gerek Türkiye'nin milli güvenliği gerek Suriye'de sürdürülebilir barış ve istikrarın tesis edilmesi bakımından temel bir gereklilik olduğunun" altı çizildi.

'EŞGÜDÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ MEKANİZMALARI İŞLEVSEL HALE GETİRİLMELİ'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal'ın, 1-2 Kasım'da Washington'u ziyaret ederek, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı David Hale ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı John Rood ile görüşmeler yaptığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bağlamda, ABD'nin PYD/YPG ile angajmanının sonlandırılmasının, gerek Türkiye'nin milli güvenliği gerek Suriye'de sürdürülebilir barış ve istikrarın tesis edilmesi bakımından temel bir gereklilik olduğunun altı çizilmiştir." (HABER MERKEZİ)