'Metro inşaatında dinamit patlatıldı' iddiası

Ümraniye'de çöken metro inşaatında dinamit kullanılığı iddia edildi. Dinamit kullanılacak bir çalışma yapılmadığını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Çünkü orada tünel daha öncesinden yapılıp bitmiş" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ümraniye'deki göçük yaşanan metro inşaatında dinamit patlatıldığı öne sürüldü. İddianın doğru olmadığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, "Dinamit patlatılacak bir durum söz konusu değil. Çünkü orada tünel daha öncesinden yapılıp bitmiş" dedi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Parseller Mahallesi'nde metro inşaatı çöktü. Göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, mahallede yaşayanların dinamit patlatıldığı iddialarını sorması üzerine Mevlüt Uysal, "Şu anda dinamit patlatılacak bir durum söz konusu değil. Çünkü orada tünel daha öncesinden yapılıp bitmiş. Sadece makas değiştirme alanında bir genişletme çalışması var. Burası zaten istasyon alanının hemen bitişindeki bir alan. Olay olurken altta da çalışmalar var ama çok ani bir şekilde bir çökme" diye konuştu.

'İHMALİ OLANLARLA İLGİLİ İŞLEM YAPILACAK'

"Bugüne kadar metro inşaatlarımızda ufak tefek göçük olmakla birlikte, şu ana kadar bu şekilde ölümlü bir göçük olmamıştı" diyen Uysal, "Sebeplerini ayrıntılı bir şekilde tekrar yapacağız. Daha öncesinden yerleştirilen sensörlerde arıza gibi ihmal varsa  ihmali olanlarla ilgili gerekli işlemeler yapılacaktır. Ama gördüğümüz kadarıyla burada ani bir hareketlilik olmuş" dedi.

'TAHLİYE EDİLEN BİNALARLA İLGİLİ TEKNİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK'

"Tahliye edilen binalar var, tehlike devam ediyor mu?" sorusuna Uysal, "Tahliye edilen binalarla ilgili teknik çalışmalar yapılacak. Eğer binalarda bir teknik sıkıntı varsa ise, ön bulgulara göre teknik çok bir sıkıntı yok. Eğer teknik olarak bir sıkıntı varsa onlar boşaltılacak. Ama ön bulgulara göre binalarda bir sıkıntı yok" yanıtı verdi. (İSTANBUL/DHA)