Bir kola ve kahveye 30 bin lira hesap

Ankara'da gittiği eğlence mekanında bir kola ve kahve için 30 bin lira hesap gelen İ.K. itiraz edince darp edilerek, zorla senet imzalattırıldı. Şikayet üzerine iş yeri sahibi İsmail K. ve 3 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde İ.K. adlı kişi, arkadaşı A.O.K.'yle birlikte önceki akşam bir eğlence mekanına gitti. İ.K., alkol kullanmadığı için şef garsondan kola istedi. Kolanın tadını beğenmeyen İ.K., bu kez kahve istedi. Garsona kahvenin tadının da farklı olduğunu söyleyen İ.K., kola gibi kahveyi de içmedi ve hesap istedi. Garsonun getirdiği 30 bin liralık hesabı gören İ.K., itiraz ederek, ödemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine şef garson, İ.K.'yi üst katta bulunan ofis bölümüne çıkardı.

Ofiste iş yeri sahibi İsmail K.'nin kardeşi H.K. ile şef garson M.G., müşteriden internet bankacılığı şifresini istedi. Şifreyi vermek istemeyen İ.K.'ye iş yeri çalışanları sopayla saldırdı. Sopayla dövdükleri İ.K.'den şifreyi alamayan saldırganlar, müşteriyi vücuduna elektrik vermekle tehdit etti. Bunun üzerine İ.K. şifreyi vereceğini söyledi. Ardından iş yeri sahibi 'Pala' lakaplı İsmail K.'nin zoruyla İ.K., boş senede imza attı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞ

Eğlence mekanının üst katında gerçekleşen olayın ardından İ.K., pencereden atlayıp kaçarak polis ekiplerine ihbarda bulundu. Harekete geçen ekipler, aynı mekanda daha önce de Y.K. isimli bir kişiden aynı yöntemle 29 bin 400 lira gaspedildiğini, bu paranın 20 bin 600 lirasının iş yeri sahibi İsmail K.'nin oğlu A.K.'nin hesabına aktarıldığını tespit etti.

Gasp Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonla, iş yeri sahibi İsmail K., oğlu A.K., kardeşi H.K., M.G. ve arkadaşına tuzak kurduğu belirtilen A.O.K. gözaltına alındı. Şüphelilerden İsmail K., A.K., M.G. ve mağdur İ.K.'nin arkadaşı A.O.K., dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(ANKARA-DHA)