Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler ihraç edildi

Umut Kitapevi'nin bombalanmasıyla hakkında iddianame hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya ihraç edildi. Darbe girişimi şüphelisi Adil Öksüz'ün serbest bırakan hakimlerin de ihraç edildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Şemdinli’de Umut Kitapevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianameyi hazırlayan Ferhat Sarıkaya ve darbe girişiminin şüphelilerinden Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Çetin Sönmez ve Köksal Çelik'i meslekten ihraç etti.

SARIKAYA, BÜYÜKANIT'IN YARGILANMASINI İSTEMİŞTİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitabevi’ne, 9 Kasım 2005’te bomba atılmış, 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Çevrede bulunanların yakaladığı 2 kişinin üzerinden çıkan kimliklerle astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz olduğu anlaşılmıştı.

Umut Kitabevi’ne bombalı saldırıya ilişkin iddianameyi hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da "çete kurmak" ve "yargıyı etkilemeye teşebbüs" ile yargılanmasını istemişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı açıklama yapan Ferhat Sarıkaya, Büyükanıt’ın dosyaya dahil edilmesini daha sonra davaya bakan hakim İlhan Kaya’nın istediğini söylemişti. Sonraki dönemlerde Yargıtay üyeliğine getirilen İlhan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı.

Sarıkaya,Kaya’nın kendisine “Hoca Efendi ‘böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir’ dediğini” söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü yakınlarında, jandarma tarafından gözaltına alınan Adil Öksüz, adliyeye sevk edilmişti. "FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu belirtilen Öksüz, Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik tarafından yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı. Öksüz serbest bırakılmasına yapılan itiraz ise hakim Çetin Sönmez reddetmişti. (HABER MERKEZİ)