'İnek Duası' davası ertelendi

Mülkiye’nin 'İnek Duası' yargılanıyor. Davasının duruşması 13 Haziran'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye’de 80 yıldır kutlanan İnek Bayramı’nda okunan “İnek Duası”nın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşması Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent de katıldı.

'İnek Duası’nı okuduğu için yargılanan M.C.T’nin de katıldığı duruşmada, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden olmayan müştekiler, dönemin Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı ve Mülkiyeliler Birliği Derneği’nin de yargılanmasını istedi. Mahkeme, bu talebi dikkate almadı.

Mülkiyeliler Birliği üyesi olan M.C.T. yazılı ve sözlü savunma için süre talebinde bulundu. CMK’nın 231. Maddesini uygulanmasını istemeyen M.C.T. 'cezalandırılmasına karar verilmesi durumunda kamuya yararlı bir işte çalışmayı da kabul etmediğini' belirtti.

Şikayetçi E.C., üniversiteden de şikayetçi olduğunu söyledi. Şikayetçi R.K.K. ise olayın oluşmasına Mülkiyeliler Birliği ile dönemin Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdan Eren’in sebebiyet verdiğini savundu. İnek Bayramı’nı Mülkiyeliler Birliği’nin organize ettiğini öne süren R.K.K., “Dernek 1965 yılından beri bu tür organizasyon yapmaktadır. Şikayetçiyim” dedi. Son olarak konuşan müşteki vekili ise ifade özgürlüğü sınırlarının aşıldığını iddia ederek, “din ve milletimiz için kırmızı çizgilerden olan konularda alay ettiğinden dolayı cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Duruşma sonunda mahkeme hakimi, yazılı ve sözlü savunma için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 13 Haziran 2019’a erteledi.