İstanbul Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Cumhuriyet Bayramı töreninde İzmir Marşı'nı okuyan öğrencileri darp ettiği öne sürülen İstanbul Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı hakkında soruşturma açılmasını istedi. Suç duyursunda, "Verilen tepkinin öğrencilerin İzmir Marşı’nı söylemesine yönelik olduğu açıktır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Barosu, İstanbul Erkek Lisesi'nde (İEL) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, İzmir Marşı'nı okudukları için, bazı öğrencilere tokat attığı iddia edilen Müdür Yardımcısı Metin Kuş hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, İzmir Marşı'nı okuyan öğrencilerin Müdür Yardımcısı Metin Kuş tarafından darp edildiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Ankara Barosu da bugün, suç duyurusunda bulundu. "Her ne olursa olsun bir eğitimcinin kendilerine emanet edilmiş öğrencilere bu fiili uygulaması kabul edilemez" denilen suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Verilen tepkinin öğrencilerin İzmir Marşı’nı söylemesine yönelik olduğu açıktır. Tören programında olmayan sonradan çıkarıldığı iddia edilen bir marşın öğrenciler tarafından söylenmesinin şüpheliyi neden bu denli kızdırdığı anlaşılamamıştır. Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimizin kuruluşu sürecindeki kahramanlıkları, ülkemizin kurucularının yaşadığı sıkıntılarla, canları kanları pahasına verdikleri mücadeleyi öğrencilerin özümsemeleri ile yükümlü bir eğitimcinin, öğrencileri bu şekilde bastırması ve fiili müdahalede bulunması karşısında bu suç duyurusunu yapmak zarureti hasıl olmuştur."

Suç duyurusunda Metin Kuş hakkında "nitelikli kasten yaralama" suçu ile savcılıkça resen tespit edilecek diğer suçlar hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. (ANKARA/DHA)