Eren Erdem: Bir tane delil yok, adaletin tecelli etmesini istiyorum

FETÖ davasında yargılanan eski CHP milletvekili Eren Erdem, savunmasını tamamladı. Cihan Haber Ajansı'nı ziyaret ettiğine dair görüntü ya da HTS kaydı olmadığını belirten Erdem, "Bir tane delil bile yok. Adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP milletvekili ve kapanan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem'in yargılandığı FETÖ davasının ilk duruşması, İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Silivri Cezaevi'nde görülen 12 sanıklı davaya, tutuklu sanık Eren Erdem tutuksuz sanıklar Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt ve Kutlu Esendemir katıldı.

İddianamede, kapatılan Cihan Haber Ajansı'na giderek gizli görüşmeler yaptığı iddiasının yer aldığını söyleyen Erden Erdem, "Bu görüşmelere ilişkin video, HTS kayıtları bulunmamaktır. Gizli tanık beyanlarından yola çıkılarak böyle iddialarda bulunulmaktadır" dedi.

'GİZLİ TANIĞI AFİŞE ETMEDİM, SOSYAL MEDYADA VARDI'

Şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olmadığını ve Bank Asya'da hesabının da bulunmadığını belirten Erdem, iddianamenin sadece gizli tanık ifadelerinin üzerine kurulu olduğunu savundu.

Gizli tanığın kimliğini açıklamadığını ifade eden Erdem, "Gizli tanığı ben afişe etmedim. Sosyal medyada vardı. Kendisi de tweet attı. 'Beni gizli tanık yapmışlar' dedi. Attığı tweeti bana danışmanım söylemişti. İlk kim deşifre ettiyse ona bakalım. Tarihlere bakalım, paylaşımlara bakalım" diye konuştu.

'FETÖ'NÜN KURDUĞU GAZETE 66 GÜNDE BATMAZ'

Kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutuklandığını hatırlatan Eren Erdem, "Ben de ByLock yok, hiçbir şey yok. Kuvvetli suç şüphesinin tanımı için delile ihtiyaç vardı. Benim Cihan Haber Ajansı'na gittiğim iddia ediliyor. Bununla ilgili tek bir kare fotoğraf bile yok. Bir tane delil bile yok. Adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi.

"FETÖ'ye yardım etmekle suçlandığını" belirten Erdem, "FETÖ'ye neden yardım edeyim? Para almış olma ihtimalim var mıdır? Yoktur. Bankada birikmiş hiç param olmadı. Siyah ceketiyle siyasete giren, siyah ceketiyle çıkanlardanım. 3 yıl bana devlet maaş ödedi. 4 defa seçime girdim, krediler çektim hala daha ödüyorum onları, bitmedi" ifadelerini kullandı.

"Karşı gazetesinin FETÖ ile hiçbir iltisakının bulunmadığını" söyleyen Erdem, "Gazetenin yayınladığı haberler genelde magazinsel haberler olmuştur. FETÖ gazete kurduracak ve 66 günde batacak o gazete. FETÖ'nün kurduğu gazetelerin kaç gün yaşadıkları bellidir. Kağıt alamadığı için batmıştır Karşı gazetesi" şeklinde konuştu.

Eren Erdem: Cemaat arıyorsanız, Adnan Oktar'la ilişkilendirin!Eren Erdem: Cemaat arıyorsanız, Adnan Oktar'la ilişkilendirin!

'BERAATİMİ VE TAHLİYEMİ İSTİYORUM'

Kaçma durumu olmadığını bilinmesine rağmen tutuklandığını savunan Erdem, "Ben adli kontrol talebiyle tahliye istemiyorum. Ben beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum. Çünkü ben suçlu değilim" diyerek diğer suçlamaları da reddetti.

Yarın ve Cuma günü de devam edecek olan duruşmalarda sanık savunmaları alınacak.

ERDEM HAKKINDA 22 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında yasa dışı ses kayıtlarını yayınladığı gerekçesiyle dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 kişi "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor.

Erdem'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Göreve ilişkin sırrın açıklanması", "Gizliliğin ihlali" suçlarından 22 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Karşı Gazetesi'nin eski çalışanı 8 şüpheli hakkında da değişik oranlarda hapis cezası isteniyor. Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 3 şüphelinin "Silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 15'er yıla kadar hapsi isteniyor. (İSTANBUL/DHA)