TTB Başkanı Sinan Adıyaman: Bu maddelerin caydırıcı özelliği yok

AK Parti'nin sağlık çalışanlarını hedef alan şiddete karşı hazırladığı yasa teklifini değerlendiren Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "En ufak görüşümüz dikkate alınmadan tamamen kendi keyfiyetlerine göre, dostlar alışverişte görsün diye yapılmış bir tasarı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti'nin hazırladığı sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı hazırlanan yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifin perşembe günü Meclis Sağlık Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesini hedefleyen 43 maddeden oluşan teklife göre sağlıkta şiddette failler artık karakoldan serbest kalmayacak, savcılığa sevk edilecek.

Teklifi değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Teklifte herhangi bir ceza-i müeyyide yok. Tamamen bir şey yaptık diye ortaya çıkarılmış bir teklif. TTB ve tabip odaları tarafından ciddi bir baskı oluşturuldu Meclis üzerinde. Bunu atlatabilmek için göstermelik bir 43 maddelik teklif sunuldu. Bu maddelerin hiçbir caydırıcı özelliği yok" dedi.

'TTB'NİN GÖRÜŞÜ BEKLENMEDEN TEKLİF AÇIKLANDI'

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı Meclis'te uzun süredir mücadele yürüttüklerini belirten Adıyaman, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız'ın teklif hazırlanmadan önce kendisini aradığını aktararak şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı bir yasa taslağı hazırlanması için Sağlık Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız'dan randevu istemiştik. Acil toplantısı olduğu için görüşmemiz iptal edilmişti. Sonrasında beni arayıp görüşlerimizi sordu. Biz de bugün yollamak üzere görüşlerimizi hazırlıyorduk ki teklif gündeme geldi. En ufak görüşümüz dikkate alınmadan tamamen kendi keyfiyetlerine göre dostlar alışverişte görsün diye yapılmış bir teklif. Kesinlikle hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engelleyecek en ufak bir şey yok bu teklifte."