Harran Üniversitesi Rektörü: Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayn

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı çıkmanın haram olduğunu öne sürdü. Taşaltın, "İslami olarak Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayndir karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, katıldığı televizyon programında "İslami olarak Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayndir karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Akit TV'de “Pazar Manşeti” programına katıldı.

Program sunucusu Fatin Dağıstanlı'nın "Erdoğan yalnız mı?" sorusu üzerine  Taşaltın, "Elbette yalnız FETÖ'yle mücadelede yalnız. Başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili Cumhurbaşkanımız. Bu yetkileri de kullanması konusunda bu etrafındaki ekiple olur. Cumhurbaşkanımız bir insan sonuçta."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı çıkmanın haram olduğunu savunan Taşaltın, "Ben şunu söylemek istiyorum: İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzı ayn’dir karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır. İşler yanlış gidiyorsa söylememiz de gerekiyor. İtaat etmek tamam biz Cumhurbaşkanı'na itaat ediyoruz. Ama yanlışları da bir şekilde dile getirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Taşaltın'ın sözleriyle ilgili olarak Twitter hesabından "Harran Üniversitesi rektörünün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" açıklamasını yaptı.