İhraçta ikinci sene: Mücadelemiz sürüyor

İÜ'den iki yıl önce ihraç edilen akademisyenler: Mücadelemiz her koşulda sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 675 sayılı KHK ile iki yıl önce İstanbul Üniversitesinden ihraç edilen Akademisyenler Barkın Asal, Levent Dölek, Savaş Karabulut, Deniz Morva, T. Hakan Ongan ve M. Cemil Ozansü açıklama yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nden, Cumhuriyet bayramı günü "terör iltisaklısı" damgasıyla ihraç edilmelerinin üzerinden tam iki yıl geçtiğinin aktarıldığı açıklamada, “Bu müddet içinde üzerimize çamur atılmış ancak bu çamurun izi dahi kalmamıştır. Mücadelemizi her koşul altında sürdürmüş olmanın, bizleri ilk günden itibaren yalnız bırakmayan ve mücadelemizde bizlerle omuz omuza veren öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın ve onurla hizmet ettiğimiz emekçi halkın nezdinde aklanmış olmanın vicdan rahatlığı içerisindeyiz” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; "Üniversitemizdeki görev yerlerimizden uzaklaştırılan ve eğitim ve bilim emekçileri olarak halkımıza hizmet etme hakkı hukuka aykırı biçimde gasp edilen bizler, yukarıda varılan neticelerin gerçekleşmemesi için elimizden geldiğince çaba sarf etmemiz nedeniyle İstanbul Üniversitesinden ihraç edildiğimizin bilincindeyiz” denilen açıklama da “İhraçlarımızın sözüm ona sebeplerini tetkik edecek OHAL komisyonunun anayasaya aykırı ve gayri kanuni biçimde teşkil edilmiş olduğunu tekrar hatırlatarak, işe iade edilmemizden de önce kendi haklılığımızı ifade etmekten iftihar edeceğimiz yargı yolunun derhal açılmasını talep ediyoruz. Zira emekçi halkımızın kamucu bir üniversite sistemine ihtiyacı düne nispetle bugün katbekat artmıştır ve hiçbir kuvvet kalplerimizde taşıdığımız aşkı söndürmeye yetmeyecektir. ” ifadelerine yer verildi" (Kaynak:Evrensel)