Polis otosunda cinsel saldırı davası görüldü

Polis otosunda cinsel saldırı davası 6 Ocak'a ertelendi. Sanık polis S.E.'nin 12 ila 18 yıl arası hapsi isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Beylikdüzü’nde görev başındayken ekip otosunda P.T. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen tutuklu sanık polis memuru S.E.nin yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Cinsel saldırıya uğrayan P.T.’nin tanık olarak dinlenen kardeşi E.T., sanık ile ablasının olaydan önce tanışmadığını belirterek, "Benim ablam 2 poşet ilaçla yaşıyor, ablamın psikolojisi bozuldu. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" dedi.

Polis memuru S.E. de P.T. ile daha önce tanıştığını iddia ederek, "Bana göre müşteki ve kardeşinin polislere özel ilgisi var. P.T. ile cinsel ilişkiye girmedim. Mağdurum. Polisim, ancak kötü insan değilim. Bana tuzak kuruldu. Gecenin bir vakti bir kadına niye tecavüz edeyim. Aklımı mı kaçırdım ben ? Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. Savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşma ertelendi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, dosya kapsamı, cezanın altı ve üst sınırı, adli kontrol altına alınma tedbirinin yeterli görülmemesi gerekçeleriyle sanık S.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede olayın Beylikdüzü’nde 6 Ocak 2018’de meydana geldiği anlatılıyor. İddianamede S.E.’nin "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsi isterken, diğer şüpheli R.Y.’nin de "Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme" ve "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından 6 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler polis hapis sanık