MHP'li Saffet Sancaklı hakkında takipsizlik kararı

Kütahyalı'nın babası MHP'li Saffet Sancaklı'dan şikayetçi oldu. Savcılık takipsizlik kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rasim Ozan Kütahyalı'nın babası Seyhun Kütahyalı'nın kendisine hakaret edildiği şikayeti üzerine, MHP milletvekili Saffet Sancaklı hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ş... oğlu ş..." ifadesinin hakaretin derecesini artırmak için kullanıldığını ve şikayetçiye yönelik olmadığını belirtti.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın bir televizyon kanalında Boşnaklar için söylediği ifadelere tepki gösteren MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, bir gazeteye verdiği söyleşide, "Ş... oğlu ş..." ifadesini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine Rasim Ozan Kütahyalı'nın babası Seyhun Kütahyalı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Sancaklı hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisizlik kararı vererek dilekçeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

SAVCILIK: HAKARET RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA YÖNELİK

Soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaklı'nın Rasim Ozan Kütahyalı'ya hakaret ettiği, hakaretin derecesini artırmak için şikayete konu olan ifadeyi kullandığı, hakaretin, şikayet edene yönelik olmadığı belirtti.

Hakaret edildiği belirtilen Rasim Ozan Kütahyalı'nın şikayetçi olmaması ve babası Seyhun Kütahyalı'ya hakaret edildiği yönünde delil bulunamaması gerekçesiyle, Saffet Sancaklı hakkında takipsizlik kararı verildi. (ANKARA/DHA)