Haber Global'de birinci ayda tenkisat

Yayın hayatına 24 Eylül'de başlayan Haber Global'da istifalar ve editoryal yönetim değişiminin ardından işten çıkarmalar başladı. 7 kişiyle yollar ayrıldı, işten çıkarmaların devam edeceği öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuruluş aşamasında iddialı bir kadro oluşturan Haber Global'de sular durulmuyor. Geniş bir kadroyla 24 Eylül'de yayın hayatına başlayan kanalda yaşanan kriz sonrası Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap istifa kararı almıştı.

Bu istifaların ardından kanalın Genel Yayın Yönetmenliği görevine CNN Türk'le yollarını ayıran Erdoğan Aktaş getirilmişti.

Bu gelişme sonrası Sorel Dağıstanlı, Safiye Işıklı, Pınar Hortoğlu, Yasemin Bektaş, Saime Toktaş ve Güngör Karakuş'la da kanalın yolları ayrılmıştı.

Medyaradar'da yer alan habere göre ise son olarak muhabirler Dilhun Gençdal ve Başak Çubukçu, editör Hasan Altunışık, Ankara diplomasi muhabiri Pınar Odabaşı, dış haber editörü Burcu Çağrı ve yurt haber servisinden Leyla Ünal işten çıkartıldı.

Kanalda işten çıkarmaların devam edeceği öne sürülüyor.