Meteoroloji: Hava 6-12 derece soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarının 6-12 derece arasında düşeceğini söyledi. "Kışın ayak sesleri geliyor" diyen Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk ise bazı bölgelerde karla karışık yağmur görüleceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı bir hava etkili olacak.

Antalya Havalimanı içerisine kurulan Alçak Seviye Rüzgar Kırılım Uyarı Sistemi'nin eğitim programına katılan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Coşkun, bu yıl havaların daha soğuk gideceği yönünde çıkan haberler hakkında "Şimdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hava ile ilgili bilgileri vermede tek yetkili kuruluştur. Biz bu işlerimizi bilim adamlarımız ile takip ediyoruz. Havaların bu yıl daha soğuk geçeceğiyle ilgili net bir şey yok. Çok soğuk olacak, çok sıcak olacak diyerek vatandaşımızı ürkütemeyiz. Biz bu gelişmeleri anlık takip ediyoruz" dedi.

Coşkun, hava sıcaklıklarının ise 6-12 derece arasında düşeceğini ve yağış beklediklerini söyledi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk ise şu çarşamba gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını belirterek, "Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk havayla birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız. Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek" dedi.

(HABER MERKEZİ)