İddia: Bir Suudi yetkili Kaşıkçı'nın kıyafetleri ile görüldü

CNN bir Türk yetkilinin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan çıkan bir yetkilinin takma sakal taktığını ve Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giydiğini söylediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li yayın kuruluşu CNN'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Washington Post yazarı Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantısı olduğu iddia edilen 15 şüpheliden birinin başkonsolosluktan Kaşıkçı'nın kıyafetleriyle çıkarken görüntülendiğini söyledi.

Yetkili, görüntülerdeki kişinin Mustafa Mohammed El Madani olduğunu öne sürdü. CNN'in ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, söz konusu şüphelinin Kaşıkçı'nın kıyafetleri, sahte sakal ve gözlüklerle konsolosluğun arka kapısından çıktığı görülüyor. Videodaki kişinin 2 Ekim'de son olarak gazetecinin konsolosluğa girerken görülmesinden birkaç saat önce de İstanbul Sultanahmet Cami yakınlarında görüldüğü kaydedildi.

Mustafa Mohammed M. El Madani, Türk ve ABD basınına yansıyan ve Türk yetkililerin Cemal Kaşıkçı olayına karıştığından kuşkulandığı 15 Suudi Arabistan vatandaşından biri.  1962 doğumlu Madani, Suudi MenoM3ay uygulamasında Suudi istihbaratında görevli bir kişi olarak tanımlanıyor. MenoM3ay, Suudi Arabistan'da telefonla arayanların kimliğini bildiren yaygın bir uygulama.

El Madani medyada yer alan haberlere göre HZSK2 kuyruk numaralı uçakla İstanbul'a 2 Ekim sabaha karşı inen ekip içerisindeydi ve Mövenpick Hotel'de kaldı. 3 Ekim günü sabaha karşı da bir yolcu uçağıyla İstanbul'dan ayrıldı. (BBC Türkçe)