Ankara Barosu’nun yeni başkanı Erinç Sağkan

Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, baronun yeni başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu ikinci gününde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde devam ediyor. Saat 17.00'de oy verme işlemi sonlanırken oy sayımı için salonun boşatılması tepki çekti. 7 bin 227 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

Ankara Barosu’nun yeni yönetimi için Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz ve Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Gencer Özdemir yarışıyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

65’inci Olağan Genel Kurul’un ilk gününde adayların ve mevcut yönetimin konuşmalarının yapıldığı sırada Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyelerinin sözlü sataşmaları fiziksel saldırıya dönüşmüş, çıkan arbedede yaralanan avukatlar olmuştu.

Sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi polisin yoğun güvenlik önlemi altında başladı. 39 sandıktaki oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

SAYIM İÇİN SALONUN BOŞALTILMASINA TEPKİ

Altındağ İlçe Seçim Kurulu’ndan bir görevli sayımın yapılacağı salonda her gruptan üç kişinin kalmasını isteyerek salonun boşaltılmasını talep etti. Salonda bulunan avukatlardan bazıları, “Demokrasinin olmazsa olmazı gizli oy, açık sayımdır. Bizi neden dışarıya çıkarıyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi.

Bunun üzerine görevliler gözlemcilerin olduğunu hatırlatarak sivil polisler eşliğinde salondakiler çıkarıldı.

Ankara Barosu’nun 65’inci Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Üç adayın yarıştığı seçimde 15 bin 333 delegeden 11 bin 260’ı oy kullandı. Geçerli sayılan 10 bin 769 oyun 7 bin 227’sini alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Ankara Barosu'nun yeni başkanı oldu.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz bin 256 oy, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adı altında seçime giren grubun adayı Gencer Özdemir ise 2 bin 283 avukatın oyunu aldı.

‘YAN YANA YÜRÜYECEĞİZ’

Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Erinç Sağkan teşekkür konuşması yaptı.

Sağkan, “İki günlük demokratik şekilde sürdürmemizi sağlayan, münferit bir iki olay dışında iyi bir genel kurul geçirdiğimiz için emeği geçen tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Demokratik Sol Avukatlar kimliğimi bir kenara bırakarak ama ilkelerinden asla vazgeçmeyerek tüm meslektaşlarımızla birlikte yönetmeye talibiz. Onlardan bir adım bile önde değil yan yana yürüyeceğiz” diye konuştu.

Ankara Barosu seçimlerinde saldırıAnkara Barosu seçimlerinde saldırı

İstanbul Barosu'nda yeniden Durakoğlu seçildiİstanbul Barosu'nda yeniden Durakoğlu seçildi

Etiketler seçim ankara barosu