Polisten HDP'li Günay'a: Benim vekilim değilsin

Nusaybin Davası duruşması sonrası aileler ve polis arasında gerginlik yaşandı. Polislerden biri, HDP Milletvekili Ebru Günay’a 'benim vekilim değilsin' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağının ardından tutuklanan 53 kişi hakkında açılan davanın 5'inci duruşmasının sonra ermesinin ardından gerginlik çıktı. Duruşma sonrası tutuklular cezaevine götürülmek üzere ring araçlarına bindirildi.  Tutukluların avukatları ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da izleyiciler, aralarında yer aldı.

Bunun üzerine ailelerin geçtiği bölüme çok sayıda polis konumlandırıldı. Ailelerin çocuklarını el sallamasından rahatsız olan polisler, ring araçlarının hareket etmesinin hemen ardından aracına binmek için yolun karşısına geçmek isteyen dava avukatlarından Av. Zuhat Bilen’i engelleyerek, göğsünden geri itti.

Bunun üzerine HDP Mardin Milletvekili, Ebru Günay duruma müdahale etmek istedi. Ancak söz konusu polisler, milletvekili Günay'a sert tepki gösterdi.

Milletvekili olduğunu belirtmesine rağmen, tartışma esnasında ellerini havaya kaldırıp, bağıran bir polis memuru, Günay’a yönelik, “Hangi milletin vekili. Benim vekilim değilsin. Teröristlerin vekilisin” ifadelerini kullandı. (Kaynak:MA)

Etiketler HDP polis vekil