Tabipler şiddete karşı Meclis'te

TTB Merkez Konseyi ve 40'a yakın Tabip Odası başkanı, hastanelerde hekimlere yönelik şiddet olaylarına karşı Meclis'e gitti. TBMM Başkanvekili Levent Gök'le görüşen hekimler, "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı"nın yasalaşmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın bir an önce yasalaşması için 40'a yakın Tabip Odası başkanıyla birlikte Meclis'e gitti. TTB Genel Merkez önünde basın açıklaması yapan hekimlerden TTB Başkanı Sinan Adıyaman, "Şiddet herkes için bir risktir. Şiddet hekimler için hayati risk boyutuna geldi. 2012 yılında TTB'nin desteğiyle araştırma komisyonu toplandı, bir rapor hazırladı ama raporun gerekleri hâlâ yerine getirilmedi" diye konuştu.TTB üyeleri, Meclis Başkanvekili Levent Gök'le görüştü.

'HACIOSMAN'IN ÖLÜMÜ SON OLMALIDIR'

Çalıştığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman'ın ardından hastanelerde yaşanan şiddet olaylarına karşı bir haftadır hekimler Türkiye'nin farklı illerinde eylemler yapıyorlardı. 'Sağlıkta şiddeti önleme' temalı nöbet eylemlerinin sonlanmasının ardından yasa tasarısı için Meclis'e gittiklerini ifade eden Adıyaman, 'Hekimlerden Sağlıkta Şiddete Karşı Kararlılık Deklarasyonu'nu okudu."Dr. Fikret Hacıosman'ın ölümü son olmalıdır" diyen deklarasyon şu şekilde:

NET, KARARLI TUTUM GELİNCEYE KADAR: Bilinmelidir ki, bugünden itibaren benzer bir vahim olayla karşılaşıldığında, o sağlık kurumunda sağlık hizmeti duracak, şehirdeki bütün hekimler ve sağlık çalışanları olayı duydukları andan itibaren günün hangi saati olursa olsun o sağlık kurumuna akın edeceklerdir. En yetkili ağızlardan net, kararlı ve sonuç alıcı bir tutum gelinceye kadar "işlerine güçlerine" ara verecek, yaşamlarına sahip çıkmak için 'sağlıkta şiddete ve bu şiddete seyirci kalanlara karşı "iş bırakarak beyaz nöbet"e başlayacaklardır.

5 YILDIR BEKLETİLEN YASA TASARISI: Benzer vahim olayların bir daha yaşanmaması, 5 yıldır TBMM'de bekletilen 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesi

için 'Beyaz Nöbet' çağrısına uymaya davet ediyoruz. Ellerinde yasa çıkarma gücü bulunduğu halde adım atmayan hükümet yetkililerini, söz ve oy hakkına sahip muhalefet partilerini, başta Sağlık Bakanı olmak üzere konunun ilgilisi tüm bürokratları tarihsel sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

HALKIMIZI YAN YANA DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ: Biz hekimler, sağlık çalışanları ve hastalarımız birbirine rakip değil, şiddet içermeyen nitelikli bir sağlık hizmetinin eşit iki tarafıyız. Nitelikli sağlık hizmetinin ortak talebimiz olduğundan hareketle, halkımızı da sağlık ortamında şiddeti ortadan kaldırmak için bizlerle yan yana durmaya çağırıyoruz.

HEKİMLER TBMM BAŞKANVEKİLİ GÖK'LE GÖRÜŞTÜLER

TBMM Başkanvekili Levent Gök, sağlık alanında yaşanan şiddetin son bulmasını isteyen TTB Merkez Konsey üyelerini ve tabip odaları başkanlarını Meclis'te kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye dair satır başlarını TTB Başkanı Sinan Adıyaman, şu sözlerle aktardı:

"Sayın Gök, Meclis'in her zaman hekimlerin ve hastaların yanında olması gerektiğini ifade ederek CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile görüşmek için daha öncesinden bir randevu talebimiz vardı. Gök bu konuda da Binali Yıldırım'la görüşerek irtibat kuracağını söyledi. CHP'li Ali Şeker de görüşmeye katılan vekiller arasındaydı. Bizim şiddete karşı hazırladığımız kanun tasarısını verdiklerini, bir an önce komisyona gelip, komisyondan da Meclis'e gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler."