Suudi heyet konsolosluk konutunda

Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında bu akşam Suudi Arabistan konsolosluk konutunda ve araçlarında arama yapılacak. İncelemelere katılacak 11 kişilik Suudi heyet konsolosluk binasına geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü öne sürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması devam ediyor. İncelemeler kapsamında bugün konsolosluk konutu ve araçlarında arama yapılacak. Türk heyetle birlikte 11 kişilik Suudi ekibi de incelemede yer alacak.

11 kişilik heyet bugün öğleden sonra konsolosluk konutuna geldi.

Ekipler dün de konut önüne gitmiş, ancak konsolosun ailesi olduğu gerekçesiyle aramaya izin verilmemişti.

Öte yandan, Reuters ajansı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin görevden alındığına dair haberini geri çekti. Ajans, ilk haberinde Arap gazetesi Sabq'da böyle bir haber yayımlandığını duyurmuştu; son olarak bunun doğru olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı belirtilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin tespit edildiği kaydedilmişti.

(HABER MERKEZİ)

WSJ: Cemal Kaşıkçı, Suudi konsolosun gözleri önünde öldürüldüWSJ: Cemal Kaşıkçı, Suudi konsolosun gözleri önünde öldürüldü

NYT: Kaşıkçı'yı Prens Selman'ın adamları öldürdü!NYT: Kaşıkçı'yı Prens Selman'ın adamları öldürdü!