CHP önünde eylem yapan işçiye saldırı: Sen HDP'lisin, partiye zarar veriyorsun

CHP Genel Merkezi önünde 36 gündür açlık grevi yapan belediye işçisi Mahir Kılıç'a genel merkezden çıkan bir kişi, "Sen HDP'lisin. Partiye zarar veriyorsun" diyerek saldırdı. Kılıç, eylemine dönük saldırıya ilişkin, "Ben bunu CHP'ye mal etmiyorum. Bu sadece CHP'ye yaranmak isteyen sıradan bir partili" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı sırada işten çıkarılan Mahir Kılıç CHP Genel Merkezi önünde 36 gündür açlık grevi yapıyor. Kılıç bu sabah eylemine devam ederken saldırıya uğradı.

CHP Genel Merkezinden çıkan bir kişi açlık grevindeki Mahir Kılıç'ın yanına geldi. Kılıç'ın aktardığına göre bu kişi, "Sen HDP'lisin. Partiye zarar veriyorsun" dedi. Kendisini Petrol İş Sendikası yetkilisi olarak tanıtan kişinin küfür de ettiğini söyleyen Kılıç, "Ben HDP'li değilim, HDP'li diye insanlar yaşamasın mı?" yanıtı verdiğini aktardı. Yaşanan arbede sırasında Kılıç'a hakaret ettiği öne sürülen kişi polisler tarafından gözaltına alındı.

'BUNU CHP'YE MAL ETMİYORUM'

Açlık grevinde olduğu için arbede sonrasında yere yığıldığını söyleyen Kılıç, eylemine dönük saldırıya ilişkin, "Ben bunu CHP'ye mal etmiyorum. Bu sadece CHP'ye yaranmak isteyen sıradan bir partili. CHP'nin içinde çok değerli insanlar da var onlara mal edemem. Kendini bilmeyen bir partili olarak değerlendiriyorum. Benim buradan geri dönmem için ya işimi almam ya da burada ölmem gerekiyor. Döner diye düşünenlerin tarihimizi düşünmeleri yeter" diye konuştu.