Ankara’da Halkevleri’ne operasyon: Şube başkanları gözaltında

Ankara’da Halkevi şubesi ve dört Halkevi şube başkanının evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından dört şube başkanını gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da Tuzluçayır, Keçiören, Eryaman, İlker ve daha önce 'izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti yürütmek' gerekçesiyle mühürlenen Mutlu Halkevi şubelerine operasyon düzenlendi. Şubelerde arama yapıldı. Aramalara Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin katılmasına ise izin verilmedi.

Polis ayrıca evlerinde arama yaptığı Mutlu, Tuzluçayır, Keçiören ve Eryaman Halkevi şube başkanlarını da gözaltına aldı.

Polis operasyona ilişkin herhangi bir bilgi  paylaşmazken Halkevleri operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada "Ancak biliyoruz ki; Halkevleri’nin muhalif kimliğidir bu soruşturmanın nedeni. Bu soruşturmanın nedeni hukuksuz mühürlemelere rağmen halkın hakları mücadelesinin kesintisiz devam etmesidir. Krizin faturasının halka ödetilmek istenmesinin karşısında buna karşı çıkmamızdır. Bugün hesap vermeyip bundan rahatsız olanlar Halkevleri’ni susturmaya çalışmaktadır. Rahatsız etmeye devam edeceğiz. Halkevleri’ni susturmayacaksınız!" ifadeleri kullanıldı. (Kaynak)