Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda arama yapılacak

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Türk ve Suudi heyet bugün konsoloslukta araştırma yapacak. Konsoloslukta inceleme yapacak olan Suudi heyet İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri kaynakları Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 15 gün içerisinde arama yapılmasının beklendiğini duyurdu.

Konsoloslukta inceleme yapacak olan Suudi heyet İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Arama ile eş zamanlı olarak Reuters ajansına konuşan iki yetkili ise Türkiye'nin elinde 'Kaşıkçı'nın konsolosluğun içinde öldürüldüğüne dair bir ses kaydı olduğunu' söyledi. Reuters'a konuşan bir emniyet kaynağı, "Türk polisinin elinde Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunun içinde öldürüldüğüne dair bir ses kaydı var" dedi; "Kanıtlar tüm taraflar çok açık bir biçimde sunuldu. Şu an, konsoloslykta somut kanıt toplama aşamasındayız" ifadelerini kullandı.

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girişinin ardından kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sis perdesi henüz aralanmış değil.

Dışişleri kaynakları, konsoloslukta öğleden sonra arama yapılmasının beklendiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurgulamışlardı.

(HABER MERKEZİ)