EHP'den 'kriz toplantısı': Ne yapılmalı?

EHP, 'Algı Değil Gerçek Sıkıntı Değil Kriz' başlıklı basın toplantısı düzenledi. EHP Kriz Komitesi Sözcüsü Hakan Öztürk, "Her şeye rağmen işsizlik var ama işçiler, emekçiler ve köylüler de var" diyerek çözüm önerilerini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekçi Hareket Partisi, İstanbul Kadıköye'de, 'Algı Değil Gerçek Sıkıntı Değil Kriz' başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda EHP’nin kriz gündemiyle ilgili çalışmaları kapsamında, son ekonomik veriler paylaşıldı.

Toplantı EHP Kriz Komitesi Sözcüsü Hakan Öztürk’ün sunumu ile başladı. Öztürk sunumunda ekonomik kriz gündemiyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “2002 yılında Bülent Ecevit’in partisi DSP'den ayrılan Hüsamettin Özkan 'meğer Vefa sadece İstanbul’da bir semt adıymış' demişti. O bununla vefasızlık nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını anlatmaya çalışıyordu. Onun bu hatırasından hemen sonra iktidara gelen AKP’nin ise hiç böyle bir derdi olmadı. Biraz değiştirilmiş olarak vefa yerine 'güven bir roman adıdır' demeyi benimsedi. 'Güven'in sadece bir roman adı olarak kalması ona bir eksiklik gibi gözükmüyordu."

Öztürk, sunumunun sonunda, "Her şeye rağmen işsizlik var ama işçiler, emekçiler ve köylüler de var. Onlar yani üretenler, kriz yaratan ekonomik gidişata el koymalı" dedi. 'Ekonomik sorunlara ilişkin ne yapılmalı?' sorusuna Öztürk şöyle yanıt verdi: "Mevcut düzen ve hükümet borç batağı kriziyle Türkiye'nin emekçi sınıflarına hiçbir gelecek veremediğini açıkça gösteriyor. Bu düzen ve hükümet yarattıkları yıkımın bedelini ödeyerek sahneden çekilmeli. Bundan böyle ülkenin geleceğine el koyacak olanlar bu ülkenin üretenleri yani işçileri, emekçileri ve köylüleridir. Üretenler, ülkenin krize sokulmuş olmasına karşı ülke çapında, her çalışma biriminde, her işçi havzasında ve her köyde örgütlenmek üzere harekete geçecek. Asgari düzeyde elektronik ortamda bir haberleşme ağı kurulmasıyla başlanarak işyeri komiteleri ve meclisler düzeyine kadar yükselen örgütlenmeler yaratılacak. Ülkeyi krizin yıkımından kurtarmanın tek yolu emekçilerin örgütlü olarak politik mücadele vermesidir."

Etiketler kriz toplantı EHP