3 havalimanı terminalini su bastı

İstanbul'da iki hafta sonra açılışı yapılacak olan üçüncü havalimanında halen önemli eksiklikler bulunuyor. İnşaat-İş Sendikası'nın yayınladığı bir video, sağanak yağış sırasında havalimanı terminalinin çatısının birçok noktadan su sızdırdığını ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçilerin kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen İstanbul üçüncü havalimanının açılışı 29 Ekim'de yapılacak. Ancak havalimanı inşaatıyla ilgili zaman zaman gündeme gelen görüntüler, soru işaretlerine neden oluyor. Geçen günlerde işçi koğuşlarının su baskınına uğradığı görüntüleri paylaşan İnşaat-İş Sendikası bu kez dün havalimanı terminaliyle ilgili bir video yayınladı. Görüntülerde, yağış sırasında terminalin çatısından sular aktığı ve zeminin sular altında kaldığı görülüyor.

Gazete Duvar’a açıklama yapan İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Kadir Kurt "Bu görüntülerin çekildiği yer 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan faz. Oradaki işçilerden bize gün aşırı zaten burada yaşanan su basmalarıyla ilgili fotoğraflar ve videolar geliyor. Yani bu ilk değil" dedi.

Havaalanı terminalinde 3 tane faz bulunduğunu belirten Kurt, şu bilgileri verdi: "Bu videodan 3-4 gün önce koğuşları su bastığına dair fotoğraflar da paylaşıldı. Koğuştaki suyun tesisattan kaynaklandığını tahmin ediyorum, ancak fazın terminalinde gerçekleşen o su baskınının yağmurdan kaynaklanmış olması daha büyük bir olasılık. Burada şunu belirtmekte fayda var: Buradaki ihmalin nedeninin yanı sıra havalimanı işçisinin çalışma koşullarını tehlikeli hale getirip can güvenliklerini riske atmış olmaları, işçilerin gerçekleştirdikleri direnişin haklılığını bir kez daha kamuoyuna göstermiş oldu."

CEO: İŞÇİLER HAKLIYDI

Havalimanını inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek üzere kurulan İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, hafta içinde inşaatı gezdirdiği Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya, "İşçi arkadaşlarımdan özür diledim. Haklıydılar. Sorunlar varmış, birikmiş ama benim haberim olmadı. Bunlar bana aksettirilmedi" demişti.