ÖSYM'de değişiklik: Özel kuruluşlar başvuru merkezi açabilecek

ÖSYM'nin 'Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezlerinin Çalışma Usul ve Esasları' hakkında yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelikle özel kurumların başvuru merkezi açmasının önü açıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle özel kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları başvuru merkezleri açabilecek ve öğrenciler bu merkezlerde kısmi zamanlı çalıştırılabilecek.

'EĞİTİM PATRONLARIN VE CEMAATLERİN KONTROLÜNDE OLACAK'

"Eğitimde iktidar, 4+4+4 yasasından, müfredat değişikliğine, sınav sistemi değişikliğinden, psikolojik danışman ve rehberlik yönetmeliğine kadar yaptığı tüm değişikliklerle iki temel hattı devam ettiriyor. Bunlar özelleştirme ve dinselleştirme" diyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ÖSYM'de yapılan değişikliğe ilişkin şunları söyledi, “Kamusal ve bilimsel eğitim ideolojik bir tercih olarak ortadan kaldırılıyor. ÖSYM'nin yaptığı bu değişiklik ile eğitim artık sermayenin, patronların ve cemaatlerin kontrolünde olacak ve bu süreç devam edecek cümlesinin özetidir. Aynı zamanda öğrencilerimizi ucuz iş gücü olarak gören, sermayeye ve cemaatlere teslim eden anlayış yönetmelikte net bir şekilde ifade edilmiştir. Biz eğitim ve bilim emekçilerinin ve öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceğinden endişe duyan herkesin sorumluluğu ve tek çözüm de ısrarla, inatla ve umutla kamusal ve bilimsel eğitime sahip çıkmaktır."