Mevlüt Çavuşoğlu: Suudi Arabistan'ın bizimle işbirliği içinde olması gerekiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Başkonlosluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Çavuşoğlu, "Olay başkonsoloslukta gerçekleştiği için Suudi Arabistan ile yakın işbirliği içinde olmak istiyoruz. Onların da bizimle işbirliği içinde olması gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti. Çavuşoğlu, Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda Irak Dışişleri Bakanlığı Vekili Hazim Yusuf ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız tarafından karşılandı.

'TÜRKİYE IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYOR'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi ve Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ile görüştü. Gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, "Türkiye ile Irak işbirliği içindeyiz. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünü sınırlarını, barışını koruyor" dedi.

'BASRA VE MUSUL KONSOLOSLUKLARI YENİDEN AÇILACAK'

Basra ve Musul konsolosluklarını tekrar faaliyete gireceğini belirten Çavuşoğlu, "Daha önce güvenlik sebebiyle kapatmak zorunda kaldığımız Basra ve Musul konsolosluklarımızı yeniden açıyoruz" diye konuştu.

'OPERASYONLAR SINIR İHLALİ DEĞİL'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki harekatlarına değinen Çavuşoğlu, "Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde teröristler nerede olursa olsun terörle mücadeleye devam edecektir. Bu, Irak'ın sınırlarını ihlal değildir, uluslararası hukuka uygundur" ifadelerini kullandı.

'SORUŞTURMADAN SONRA KAŞIKÇI'YLA İLGİLİ GERÇEKLERİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak savcılığın soruşturma yürüttüğünü belirten Çavuşoğlu, "Bu konuda, bu olay Suudi Arabistan'ın başkonsolosluğunda gerçekleştiği için Suudi Arabistan ile yakın işbirliği içinde olmak istiyoruz. Onların da bizimle işbirliği içinde olması gerekiyor. Soruşturmalar neticesinde ortaya çıkan gerçekleri dünya ile paylaşacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

Akıllı saati Cemal Kaşıkçı’nın yerini belirleyecek mi?Akıllı saati Cemal Kaşıkçı’nın yerini belirleyecek mi?

Yasin Aktay: Kaşıkçı'nın Trump'a muhalefetinden sonra bunlar olduYasin Aktay: Kaşıkçı'nın Trump'a muhalefetinden sonra bunlar oldu

Suudi gazeteci Kaşıkçı, Meclis gündeminde!Suudi gazeteci Kaşıkçı, Meclis gündeminde!

ABD: Suudiler isterse Kaşıkçı'yı ararız!ABD: Suudiler isterse Kaşıkçı'yı ararız!