Kadıköy'de 10 Ekim anması: Barışı kazanacağız

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 3. yıl dönümünde Kadıköy'de anma düzenlendi. Katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin babası Faik Deli "Kaybettiklerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamının yıldönümünde yurdun birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlendi. İstanbul'da katliamın yıldönümünde, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla Kadıköy Beşiktaş İskelesi anma gerçekleştirildi. Ortak açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Zeliha Baksi, alınan istihbaratlara rağmen katliamın engellenmediğinin altını çizildi.

'TAŞIDIKLARI BAYRAKLAR YERDE KALMAYACAK’

Baksi, “Ne yapılırsa yapılsın katliamda ölen arkadaşlarımızı, evlatlarımızı, yakınlarımızı unutmayacağız. Onların gururla taşıdıkları bayraklar yerde kalmayacak. Her barış talebimizde, her özgürlük istediğimizde, her demokrasi çağrımızda onların onurlu yüzleri yanı başımızda olacak; eylemlerimizde yaşamaya devam edecek. Hesabını soracağız. 103 kişinin ölümünü fırsata çevirenlerden de, ülkeyi çetelerin cirit attığı bir coğrafya haline getirenlerden de, canımızdan can koparan çetelerden de hesap soracağız. Barışı susturmak isteyenler halk yargısından kurtulamayacaktır. Barış istemeye devam edeceğiz. Ülkede ve bölgede halkların kardeşçe yaşayacağı bir düzeni kurmak için mücadele sürecek. Savaştan beslenenlerin, gerilimle yaşayanların oyunlarını bozmak 103 arkadaşımıza borcumuzdur.” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin babası Faik Deli de 10 Ekim Derneği adına konuştu. Yargılama sürecinde adeta tiyatro oynandığını söyleyen Deli, “Yetkili makamlar ve olayda dahili olanlar yargılanmadıkça yüreğimizdeki ateş sönmeyecek. Kaybettiklerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz bunun takipçisi olacağız.” dedi. Bugünkü anma eyleminde İstanbul Üniversitesi’nde saldırıya uğrayan öğrencilerden Şilan Delibalta da anma eyleminde konuştu. Delibalta, “Yüreğimize düşen koru söndürebilmek için bir araya geldik.” dedi.