ABD Büyükelçiliği'nin caddesine Malcolm X'in adı veriliyor

Ankara'da ABD'nin yeni büyükelçilik binasının sokağına Malcolm X'in adı verilecek. Açılışa Malcolm X'in kızlarının da gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurambar Mahallesi’nde yapımı devam eden Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478'inci Cadde'ye insan hakları savunucusu Malcolm X’in adını verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi konuyu önceki gün gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında gündeme getirdi. Toplantıda Çukurambar’da yer alan 1478. Cadde’nin isminin Malcolm X Caddesi olarak değiştirilmesi teklifi sunuldu. Teklif komisyona taşınırken, kısa süre içerisinde cadde isminin değiştirilmesi adına kararın çıkması bekleniyor. İsim değişikliğine ilişkin talimatın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi.

KIZLARI DA AÇILIŞA GELECEK

Eşi Emine Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde 73'üncü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malcolm X’in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz’la görüşmüştü. İlyasah görüşmeye ilişkin “Kendisi beni Türkiye’ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)