Yazar Demirer: İddiaya göre tanımadığım kişilerle örgüt kuruyorum

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan yazar Temel Demirer, serbest bırakılmasının ardından açıklama yaptı. Demirer, "Bugün yaşadıklarımız tarihseldir ama geçicidir; kalıcı olan adalettir, kardeşliktir, barıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 6 Ekim'de gözaltına alınan yazar Temel Demirer, dün çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demirer'e, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağını protesto eylemine katıldığı için 'örgüt propagandası' ve 'örgüt yöneticiliği' iddiasıyla sorgulandı.

Gözaltı sürecine ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuşan Demirer, "KJA örgütü hakkında ne bilip, bilmediğimi sordular. Ben de böyle bir örgütü tanımadığımı söyledim. Benim eylemde çekilen fotoğrafımı gösterdiler. Bana ‘O eylemde yasadışı sloganlar atılmış ve bu eylemi yasadışı KJA örgütü yapmış. Haberi nerden aldın?'" şeklinde sorular yöneltildiğini kendisinin de "Yapılan demokratik eylemlere katıldım" diyerek cevap verdiğini söyledi.

'ÖRGÜT KURDURULMUŞ'

Kendisine 'kadın örgütü yöneticiliği' suçlamasının yöneltildiğini dile getiren Demirer,“Ben de 'Cinsiyetim kadın örgütünün yöneticisi olmam için uygun değil' diye cevap verdim” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun operasyonlarla insanları yıldırmak istediğini söyleyen Demirer şunları dile getirdi: "Şöyle düşünün ben illegal kadın örgütünün yöneticisiyim. Bu ne kadar makul olabilir buna aklıselim biri cevap versin. İkincisi Ankara’nın göbeğinde yani Başkent’te illegal kadın örgütü bir etkinlik düzenliyor. Allah aşkına o tarihte bu devlet neredeydi. Bu bir komedidir, kara mizahtır. Biz bugün 5 kişi gözaltındaydık. Bir aydın, bir HDP eski il başkanı, bir öğrenci ve bir kadın aktivist vardı. Toplumun tüm kesimlerinden birer kişi alınmış ve bize bir örgüt kurdurulmuş.”

Demirer, hakimin kendisine dosyada bulunan 8 kişinin ismini okuduğunu ve bunlardan sadece Gezi eylemlerinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün cenazesinde tanıştığı ağabeyi Mustafa Sarısülük olduğunu belirterek, "Bu iddiaya göre ben tanımadığım bu kişilerle örgüt kuruyorum. Bu ne biçim bir örgüt?" diye sordu.

KORKU EGEMENLİĞİ KURULUYOR’

 

Bugün Türkiye’de yaşananların cevabının basit olduğunu söyleyen Demirer, “Türkiye’de iktidar bugün bir korku egemenliği yaratmaya çalışıyor ve her şeyden korkmamızı istiyor. Nefes almaktan, yürümekten, fikirlerimizi ifade etmekten korkmamızı istiyor. Bizi yıldırmak istiyor. Bu ülkede bu kadar suçlu varsa bu ülke yandı” ifadesinde bulundu.