İstanbul'da belediye işçileri iş bırakıyor

Genel İş Sendikası'na üye belediye işçileri İstanbul'da, yarım günlük iş bırakma eylemi yapacak. Genel İş Eğitim Daire Başkanı Mahmut Şengül, bazı belediyelerin 3 aydır işçilere maaşlarını ödemediklerini belirterek, "Krizin faturası biz işçilere kesilemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçileri bugün, "Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek. Taleplerimizi haykırmak için Kadıköy'deyiz" diyerek yarım günlük iş bırakma eylemi yapacak. Kadıköy'de, saat 14.00'te basın açıklaması yapacaklarını söyleyen DİSK Genel İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mahmut Şengül, "Yüzde 1'in yarattığı krizi geriye kalan yüzde 99 olarak ödemeyeceğiz” dedi.

Mahmut Şengül, birçok belediyede işçilerin aylardır maaşlarını alamadıklarını söyledi. Örgütlü oldukları tüm belediyelerde iş bırakacaklarını belirten Şengül, krizin yükünün emekçilerin sırtına yıkılmak istendiğini ifade etti.

'KİMİ BELEDİYELER MAAŞ ÖDEYEMEZ HALDE'

Krizin daha çok özel sektörü etkilediğini belirten Şengül "Ama bununla beraber kamuda dahi örgütlü olduğumuz birçok belediye şu an maaş ödeyemez duruma geldi. İşçiler maaşlarını alamıyor. Okullar açıldı, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bundan dolayı da iş bırakma eylemlerimiz başladı. 3 aydır maaş ödeyemeyen belediyeler var" açıklamasında bulundu.

'BELEDİYE ŞİRKETLERİNE GEÇEN ARKADAŞLARIMIZ KADROYA ALINSIN'

"Çok yakın bir süreçte KHK ile kadro vaatlerinde bulunuldu. Fakat belediyelerde çalışan 450 bin arkadaşımız da bu kapsamın dışına tutuldu" diyen Mahmut Şengül, şöyle devam etti:

"Bu krizin faturasını ödemeyeceğiz. Belediyelerdeki kadro istihdamı açılsın ve belediye şirketlerine geçen arkadaşlarımız kadroya alınsın. Özgür anayasal hak olan ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan toplu haklarımız verilsin. Bunlar bizim başlıca taleplerimiz."

Sendikalı, sendikasız bütün işçilere çağrı yapan Şengül "Bu sadece bizim örgütlü olduğumuz yerlerde değil diğer sendika üyelerine ve sendikasız işçilere de çağrı yapıyoruz: Sadece kendi iş kolumuzda değil bütün iş kollarında çalışan işçilere, emekçilere bu krizden dolayı ve bu çalışma düzeninden kaynaklı mağdur olan toplumun her kesimini yapacağımız basın açıklamasına, iş bırakma eylemine davet ediyoruz" diye konuştu.