'Vefa Kartal ölümcül sürece girdi'

95 gündür ölüm orucunda olan hasta tutuklu Vefa Kartal’ın durumuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kartal’ın sağlık durumu tamamen ağırlaşmış, ölümcül sürece girmiş bulunmaktadır” denildi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasta tutuklu Vefa Kartal, tutulduğu Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eyleminin 95’inci gününde. 18 Eylül 2017’den bu yana tek kişilik hücrede tutulan Kartal’ın sağlık durumunun kritik aşamada olduğu belirtildi. Kardeşi Umut Kartal ağabeyinin bilincinin kapandığını bildirmişti.

Vefa Kartal Dayanışma tarafından yapılan son açıklamada ise “95’inci günde Kartal’ın sağlık durumu tamamen ağırlaşmış, ölümcül sürece girmiş bulunmaktadır” denildi.

Cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada, “Ölüm orucu direnişinin 95’inci gününde ölümün eşiğinde olan Vefa Kartal için duyarlı olmaya, tedavi edilmesi ve yaşaması için çaba sarf etmeye çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı.

HDP ÇAĞRI YAPMIŞTI

Kartal’ın ölüm orucu eylemi devam ederken HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, geçtiğimiz günlerde hem Kartal’a hem kamuoyuna çağrıda bulunmuştu.

Eş Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından yapılan açıklamada, “Kartal, ağır bir sorumluluk üstlenerek sorunlara dikkat çekmeyi başarmıştır” denilmiş ve Kartal’a eylemi sonlandırma çağrısı yapılmıştı. (Kaynak: Gazete Karınca)