Türkçe'ci 'boşaltım sistemi'ne danışmanlık yapmış

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde geçen yapılan sergide, danışmanların uzmanlık dışı faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. İddiaya göre danışmanların Akademik Teşvik Ödeneği puanları da yüksek gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 20-22 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen '2. Yenilikçi Eğitimde Yaratıcı Materyal Yarışması/Sergisi' aylar sonra 'danışmanları' ile gündem oldu. Sergi kitapçığında yer alan bilgilere göre, yarışmada danışmanlık yapan akademisyenler, uzmanlık alanlarının dışındaki projelerde çalıştı. Yarışmadaki  bazı fen eğitimi projelerinin danışmanlığını 'Sosyal Bilimler' ve 'Türkçe Eğitimi' gibi alan dışı akademisyenler yürüttü.

Korsan Gazete'den Ali Taş'ın haberine göre, 'Boşaltım Sistemi' başlıklı materyale danışmanlık yapan Doç. Ahmet Zeki Güven’in Türkçe eğitimi uzmanı, 'Gezegenler' isimli projeye danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanı, aynı zamanda sergi koordinatörü Prof. Hilmi Demirkaya'nın sosyal bilimler eğitimi uzmanı olduğu ortaya çıktı.

'Gezegenler' başlıklı proje

ALAN DIŞI PROJEYE TEŞVİK PUANI 100!

Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan ve bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte; proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent gibi konu başlıklarında yapılan ödemelerin listesinde koordinatörlerin puanları da yüksek gösterildi. 'Son Düzenlemelerle Akademik Teşvik Ödeneği Puan Listesi'nde sergi koordinatörü Demirkaya'nın akademik teşvik puanı '100' olarak ilan edilirken, düzenleme kurulu üyelerinin ve sekretaryasını oluşturan araştırma görevlilerinin de puanları yüksek açıklandı. (Kaynak)