Ataşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Ataşehir Belediyesi'nde 'yolsuzluk' iddiasıyla 5 belediye çalışanı gözaltına alındı. Çalışanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik'le kamuyu zarara uğrattığı öne sürülen 5 Ataşehir Belediyesi çalışanı ve 1 iş insanı gözaltına alındı. Personelller ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul'da CHP'li Ataşehir İlçe Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Bakanlığın açıklamasında, imar ve ihalelerle ilgili soruşturmalar olduğu, bu nedenlerle görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir Belediyesi İhale Komisyonu'nda görevli 5 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir ihale dosyasıyla ilgili ihbar üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltına alınan personeller daha sonra serbest bırakıldı.

Ataşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Yargı sürecinin devam ediyor olması ve herhangi bir yargı merciini etkilememek adına ayrıntılara girmeden, soruşturma dosyasının takipçisi olduğumuzu, ihale sürecinde kamu yararı gözetilerek Kamu İhale Kurumu kararları uyarınca ihalenin sona erdirildiğini ve adaletin tesisi bakımından Ataşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen gerekleri yerine getirdiğimizi ve getireceğimizi bildiririz" denildi. (HABER MERKEZİ)