Çocukların kaçırılmaya çalışıldığı okula özel güvenlik

İzmir Çiğli'deki Yunus Emre İlkokulu'nun iki öğrencisi salı günü bir kaç saat arayla kaçırılmaya çalışıldı. Velilerin okul önünde nöbet tutmaya başlaması üzerine İl Milli Eğitim'in devreye girmesiyle okulda özel güvenlik görevlendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiğli Evka- 2 Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre İlkokulu'nda, salı günü, iddiaya göre 1'inci sınıf öğrencisi Irmak Arıkan'ın (6) yanına, bahçede oynadığı 2 arkadaşı uzaklaştığı sırada, kimliği bilinmeyen kadın yaklaştı. Kadın, şeker vereceğini söylediği küçük kızı kolundan tutup, götürmeye çalıştı. Arkadaşlarının yanına gelmesi ve Irmak'ın direnmesi üzerine panikleyen kadın, okuldan uzaklaştı.

Bu olaydan birkaç saat sonra annesi Jale Kölgeli ve kendisinden 2 yaş büyük ağabeyiyle beraber okula giden anaokulu öğrencisi Yıldız Simay Kölgeli (6), yaklaşık 10 metre ileride yürürken, kırmızı otomobilden inen erkek tarafından araca bindirilmek istendi. Yıldız Simay'ın ağabeyinin görüp bağırması ve annesinin koşarak müdahale etmesiyle otomobile binen kişi kaçtı. Veliler, olayların ardından karakola giderek, bu kişiler hakkında şikâyetçi oldu.

NÖBETE BAŞLADILAR

Kaçırma girişimleri üzerine Yunus Emre İlkokulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, güvenlik görevlisi bulunmaması nedeniyle kurum önünde nöbet tutmaya başladı. Kaçırma girişimlerinin olduğu salı gününden bu yana okul önünde bekleyen, çoğu anne olan veliler, dün de getirdikleri sandalyelerde oturup bekleyişlerini sürdürdüler.

Velilerin sesine kulak veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, okulda güvenlik görevlisi gönderilmesi için talimat verdi. Bu sabah yine okul önüne gelen veliler, güvenlik görevlisinin işe başladığını görünce rahat nefes aldı. Veliler adına konuşan Neptün Kığılıoğlu, "Bize haber verilmedi, geldiğimizde burada bir kadın güvenlik görevlisi arkadaşımızın göreve başladığını gördük ve çok mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okulda görevliyi, hademeyi güvenlik görevlisi olarak kapıya dikmişlerdi; ama bu sefer onun görevleri aksayacaktı. Artık içimiz bir nebze olsun rahatladı" dedi.

(İZMİR-DHA)