Annesinin ardından şikayetini geri çekti: Çocuk, istismarcı babasına iade edildi

Antalya'da üvey babasının 4 yıl boyunca tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki A. K., annesi babasıyla barışınca şikayetini geri çekti. A. K., 25 yıl hapis cezası alan üvey babasının yanına dönmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’da 10 yaşından bu yana üvey babasının istismarına uğradığını söyleyerek devlete sığınan A. K. (14), annesi şikayetini çekince, istismarcı üvey babasıyla aynı evde yaşamak zorunda kaldı. Üvey baba istismar suçundan 25 yıl hapse çarptırılmıştı.

Hürriyet’ten Salim Uzun'a konuşan Avukat Burcu Erten, “Tam 3 yıldır küçük bir kızın maruz kaldığı iğrençliği ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bu süreçte tüm raporlara rağmen üvey babaya 2 kez beraat kararı verildi ancak ne A. ne de ben mücadeleden vazgeçtik. Ta ki üvey baba 25 yıl hapis cezasına çarptırılana kadar” dedi.

Avukat dava sürecini şöyle özetledi; "Y.S.’ye hapis cezasının verildiği son duruşmada anne şikâyetinden vazgeçti. Kendisine baskı altında olup olmadığını sordum. Sustu. Ama A. direndi. Şikâyetinden vazgeçmedi. Hapis cezası çıkınca Yargıtay kararını beklemeye başladık. Bu sırada anne H.’nin iddialar nedeniyle boşandığı eski eşi Y.S. ile yeniden bir araya geldiğini öğrendim. Hemen akabinde de hem anne hem de A. şikâyetini geri çekti. Ve şu an üvey babası ile aynı evde yaşıyor. Yani küçük A.'yı maalesef kurtaramadık. Yargıtay’daki dosyada ifade ve raporlar çok açık. Suçlamanın geri çekilmesi hayatın olağan akışına aykırı."

Teyzesi S.Ö. ise şunları anlattı: “Kardeşim akıl almaz bir şekilde şikâyetini geri çekti. Bu kararı sonrasında kendisiyle görüşmeyi kestim. Çünkü yaşananların en yakın tanığı benim. Şu anda nerede olduklarını bile bilmiyorum. Yeğenimin durumuyla ilgili de şok edici bilgiler aldım. Yeğenim okuldan alınmış. Bu süre içinde öz babasını arayıp, ‘Ben bir güvenlik görevlisiyle nişanlandım, evleneceğim’ demiş. Başına gelenler yetmiyormuş gibi bir de çocuk gelin mi olacak? Biz A.’yı kurtaramıyoruz ama belki devlet bir çare bulabilir.”

Etiketler Tecavüz anne istismar