Cumartesi Anneleri’nden 'Neue Wache' anıtını ziyaret eden Erdoğan’a tepki

Kayıplarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını isteyen Cumartesi Anneleri, Erdoğan’ın ‘Neue Wache’ anıtına ziyaret düzenlemesine tepki gösterdi. ‘Neue Wache’ anıtı oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları eylemin yasaklandığı dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin’de ‘Neue Wache’ anıtına ziyaret düzenlemesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in davetlisi olarak geldiği Berlin’deki resmi programı kapsamında ‘Neue Wache’ anıtına ziyarette bulundu.

‘Savaş ve diktatörlük kurbanları’ için yapılan anıtın Erdoğan tarafından ziyaretine ilişkin Twitter’dan açıklama yapan Cumartesi Anneleri şunları söyledi, “İstanbul’da gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri polis tarafından ağır biçimde darp edilirken, Erdoğan Berlin ziyareti sırasında Unter den Linden bulvarındaki oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir eden ‘Neue Wache’ adlı, savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını ziyaret edip çelenk bırakacakmış. UNUTMAYACAĞIZ!”

İlk olarak Prusya birliğinin sembolü olarak inşaa edilen Neue Wache anıtı, 2. Dünya Savaşı sonrasında Nazi iktidarı ve savaş sırasında hayatını kaybedenler için bir anıta dönüştürülmüştü. Kathe Kollwitz'in heykeli ise 1993 yılında yerleştirildi.