Eskişehir'de avukatlık bürosuna saldırı: HDP'li istemiyoruz

Eskişehir'de Avukat Heval Yıldız Karasu'nun bürosuna av tüfeğiyle ateş açıldı, bina duvarına ‘Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz’ yazısı yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Eskişehir'de Avukat Heval Yıldız Karasu'nun avukatlık bürosunun bulunduğu binaya kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı ve bina duvarına "Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz" yazısı yazıldı. Saldırıya tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bu saldırı sadece bir avukata veya tüm avukatlara değil, hukuk devletine yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Dün gece meydana geldiği bildirilen olayda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Heval Yıldız Karasu'nun avukatlık bürosunun bulunduğu 3 katlı binaya tüfekle ateş açtı. Sabah erken saatlerde avukatlık bürosuna gelen çalışanlar duvardaki yazıyı ve bir ailenin oturduğu zemin kattaki pencerelerin kırık olduğu görünce durumu polise bildirdi.

Avukat Heval Yıldız Karasu'nun binanın birinci katında bürosunun olduğu ve pencerelerinin de arka tarafa baktığını belirtildi. Saldırganların ateş ettiği zemin katta ise bir ailenin oturduğu, ailenin yazlıkta olması nedeniyle ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

FEYZİOĞLU: SALDIRI HUKUK DEVLETİNE YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Karasu'nun bürosuna yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Olayın takipçisi olduklarını söyleyen Feyzioğlu, "Eskişehir'de, meslektaşımızın bürosunun yaylım ateşine tutulmasını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı sadece bir avukata veya tüm avukatlara değil, hukuk devletine yapılmıştır. Olayın takipçisiyiz" dedi. (ESKİŞEHİR/DHA)