Uyum Makro işçileri gözaltına alındı

Beylikdüzü 5M Migros'ta işyerini terk etmeme eylemi yapan Uyum Makro işçilerine müdahale eden polis, 14 işçiyi gözaltına aldı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Migros yönetiminin tazminat hakkı sözünü yerine getirmemesi üzerine işyerini terk etmeme eylemi yapan Uyum Makro işçileri, darp edilerek gözaltına alındı.

Evrensel’de yer alan habere göre; mağazalarını Migros’a devreden Makro Market (Uyum Marketleri), bin 500 civarında çalışanı işten çıkarmış, tazminatlarını ve yıllık izin ücretlerini ödememişti. İstanbul Beylikdüzü 5M Migros mağazasına giren Uyum Makro işçileri, Migros yönetiminin tazminat hakkını ödemek için verdiği sözünü yerine getirmemesi üzerine işyerini terk etmeme eylemi yaptı.

Akşam saatlerinde başlayan eyleme Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri de katıldı. "Tazminat hakları verilene kadar mağazadan çıkmayacağız" diyen işçiler özel güvenlik ve polis kordonuna alındı. Haklarını almadan işyerini terk etmeyeceklerini söyleyen işçilere müdahale eden polis, 14 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

MİGROS: TÜM ÖDEMELERİ KONKORDATO MASASI TAYİN EDİYOR

Migros Ticaret A.Ş.'den yapılan açıklamada, mağazaları "maalesef plato olarak kullanan işçilerin" tepkilerini yanlış adrese yönlendirdiği savunuldu.

Makro/Uyum mağazalarının çalışanlar hariç mağaza olarak devralan Migros’un başvuruda bulunan işçileri istihdam etmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “İşçinin emeğini ve hakkını çok önemli bulan Migros, son derece titiz olarak 64 yıldır sendikal haklar dahil tüm çalışanlarının haklarını, eksiksiz ve tam zamanında ödeyen bir şirkettir. Dolayısıyla işçinin hakkının, kayıtlı istihdamın savunucusu olan Migros’un böyle bir haksızlık içinde olması da mümkün değildir” denildi.

Migros'un Makro/Uyum'a ödemeleri yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Migros sözü geçen işçilerin kim oldukları, hangi hakları bulunduğu, hak ediş tutarları gibi hiçbir bilgiye sahip değildir. Bilmemesi de normaldir, bu kişiler Makro/Uyum firmasında çalışmış veya çalışmaktadırlar. Migros, Makro/Uyum’un söz konusu mağazalarını devralması ile ilgili ödemeleri Makro Market A.Ş.’ye yapmış, Makro Market A.Ş.’nin konkordato süreci içinde olması nedeniyle bakiye ödemeler mahkeme kararı gereği, konkordato masasına yapılmaktadır. Konkordato masası işçi hakları dahil bundan sonra bakiye kalan tüm ödemeleri kendisi tayin etmektedir ve Migros’un burada hiçbir takdir yetkisi bulunmamaktadır."