Eski vekil İbrahim Ayhan’ın cenazesi Türkiye'ye getirildi

Erbil'de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden eski HDP milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. Cenaze, otopsi için Silopi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eski HDP milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. Ayhan'ın cenazesinin otopsi işleminin ardından Şanlıurfa'da toprağa verileceği öğrenildi.

Erbil'de hayatını kaybeden eski HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesini taşıyan araç, akşam saatlerinde Habur Gümrük Kapısı'na ulaştı.

Cenaze aracı, otopsi işlemleri için Ayhan'ın eşi Rezan Ayhan ve HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Pero Dündar’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Silopi Devlet Hastanesi'nde İbrahim Ayhan'ın cesedine otopsi yapılamayacağı, bu nedenle Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülmesi gerektiği belirtildi. Ayhan'ın ailesi ve HDP milletvekilleri, Silopi Devlet Hastanesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

İbrahim Ayhan'ın otopsi işlemlerinin ardından Şanlıurfa'da toprağa verileceği öğrenildi.

İbrahim Ayhan, BDP'den bir dönem, HDP'den de iki dönem Şanlıurfa milletvekili seçilmişti. Ayhan'a ise sosyal medya paylaşımında "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş ve 27 Şubat 2018'de vekilliği düşürülmüştü. (ŞIRNAK/DHA)