Rusya-Türkiye: İdlib'de silahsızlandırılmış bölge için mutabakat sağladık

Soçi'de imzalanan İdlib anlaşması sonrasında Rusya ve Türkiye tarafından 'silahsızlandırılmış bölge için mutabakat sağlandığı' açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve Türkiye'den yapılan açıklamalarda "İdlib'de silahsız bölgenin sınırları için anlaşma sağlandığı" belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşen zirvenin ardından İdlib mutabakatını imzalamışlardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'İdlib'de silahsızlandırılmış bölge için mutabakat sağladık' açıklaması yaptı.  Milli Savunma Bakanlığı, Lavrov'un açıklamasını doğrularak 'Rus yetkililerle yapılan toplantıda İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin sınırlarının belirledik' ifadelerini kullandı.

Bakanlığın açıklamasında, "Soçi'deki mutabakatın uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyetiyle 19-21 Eylül'de Bakanlıkta toplantı düzenlendi. Toplantıda coğrafi yapı ve yerleşim alanlarının özellikleri dikkate alınarak İdlib'de silahlardan arındırılacak bölgenin sınırları belirlendi." ifadeleri yer aldı.

Moskova'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Rus ve Türk askeri yetkililer, önceki gün İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin kesin sınırı üzerinde mutabakat sağladı. Dolayısıyla, Soçi'de varılan anlaşmaları ifa süreci, son derece aktif şekilde ilerliyor" demişti. (Dış Haberler)

Etiketler Rusya Lavrov İdlib