İnce: Ankapark'ta kamu zararı 2.7 milyar lira

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın 450 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Dün yapılan ihale sonucu parkın yıllık 26 milyon liradan kiraya verildiğini hatırlatan Muharrem İnce ise "Ankapark için yaklaşık 300 milyon TL olan proje değeri için yine yaklaşık 3 milyar TL kamu kaynağı kullanılmış, diğer bir deyişle 2.7 milyar TL kamu kaynağı heba edilmiştir" eleştirisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankapark'ın tam maliyeti, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in dün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Projenin maliyetinin bilinenin aksine 2 milyar değil yaklaşık 3 milyar lira öğrenildi. Ankapark'ın dünkü ihaleyle 29 yıllığına yıllık 26 milyon lira kira bedeliyle ihale edilmesini başarı olarak lanse eden Gökçek, maliyetin de döviz kuru üzerinden 450 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Twitter paylaşımlarında projenin Ankara turizmini ayağa kaldırmak için hayata geçirildiğini vurgulayan Gökçek, "Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyona mal oldu. Biz onlarca defa söyledik ki Ankapark kar etmek için açılmıyor. Amaç turizm, yerli ve yabancı turisti Ankara'ya getirmek" ifadelerini kullandı.

Gökçek, bir takipçisinin "Başkanım parası cebinizden mi çıktı?" sorusu üzerine "Parkın parası halkın cebinden çıktı. Bu halk beni belediye başkanı yaparken Ankara'ya yapacağım hizmetler için oy verdi. Ankara ya Ankapark'ı yapacağımı söylemiştim. Beni bunun için seçtiler. Ben de verdiğim sözü yerine getirdim" dedi.

İNCE: KÖTÜ YÖNETİM

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankapark projesiyle devletin zarara uğratıldığını söyledi. İnce, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, ‘Kötü yönetimin, kamu kaynaklarını talan etmesi uygulaması, kendi belediyelerini de kuşatmış durumda. Talan uygulamalarının sonuncusu dün milletimizin gündemine geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, yaklaşık 2 milyar TL harcayarak yaptırdığı Ankapark için harcanan kamu kaynaklarının bugün için değeri yaklaşık 3 milyar TL düzeyinde” diyen İnce şöyle devam etti:

"Bu projenin dün yapılan ihalesinde yıllık kira bedeli 26 milyon TL olmuş ve proje 29 yıllığına kiraya verilmiştir. Bu ihale rakamına göre projenin cari değeri, 12 yıllık kira bedeli karşılığı olarak 300 milyon TL düzeyindedir. Ankapark için yaklaşık 300 milyon TL olan proje değeri için, yine yaklaşık 3 milyar TL kamu kaynağı kullanılmış, diğer bir deyişle 2.7 milyar TL kamu kaynağı heba edilmiştir.

Bugün yasadığımız ekonomik sıkıntıların arkasında bu ve benzeri kötü yönetim uygulamaları vardır. Bu uygulamalar nedeniyle enflasyon ve döviz kurları artmakta milli gelirimiz düşmektedir. Yani yandaşlar zengin olurken milletimiz fakirleşmektedir."

(HABER MERKEZİ)