Galip Öztürk hakkındaki yakalama kararı iptal

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi Galip Öztürk'ün hakkında 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan 7 yıl hapse çarptırıldığı dava yeniden görülecek. Mahkeme, Öztürk hakkındaki yakalama kararını da durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metro Şirketler Grubu'nun sahibi Galip Öztürk'ün mahkum olduğu davanın yeniden görülmesine karar verildi.

Galip Öztürk'le Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan dava açılmıştı. Yargılama sonucunda Öztürk, 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öztürk'le diğer sanıkların avukatlarının mahkumiyet kararına yaptığı itiraz başvurusu kabul edildi. Mahkeme, yargılamanın yenilenmesine ve infazın durdurulmasına karar verdi. Mahkeme Öztürk, hakkındaki yakalama kararını da durdurdu.

Mahkeme, diğer sanıklar Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu için yapılan yargılamanın yenilenmesi ve infazın ertelenmesi başvurusunu da kabul etti.

'FETÖ'YE YARDIMI KESTİĞİ İÇİN' İDDİASI

Öztürk ve diğer sanıklar hakkındaki soruşturmayı, hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı bulunan eski savcı Muammer Akkaş yürütmüştü. Kararda, Öztürk'ün, savunmasında FETÖ'ye daha önce yaptığı yardımları kesmesi nedeni ile soruşturma kapsamına alındığını kaydettiği vurgusuna yer verildi.

Mahkeme kararında ayrıca, Öztürk hakkında, cinayete azmettirme suçundan aldığı cezanın infazının da 2 yıl önce İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından durdurulduğu hatırlatıldı. (HABER MERKEZİ)